6 důvodů, proč kupovat balené maso

6 důvodů, proč kupovat balené maso

Třídíme odpad, nabízíme sáčky na opakované použití a kde jen to jde, omezujeme používání plastů.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Třídíme odpad, nabízíme sáčky na opakované použití a kde jen to jde, omezujeme používání plastů. Ale jsou suroviny, u kterých se tento hygienický materiál nahrazuje jen velmi těžko. Mezi ně patří i maso. Znáte základní výhody baleného masa?

Kvalita a čerstvost. Ty jsou u nás na prvním místě. U baleného masa můžeme čerstvost pohlídat lépe než u pultového prodeje, protože maso putuje od dodavatelů přímo do regálů a nikde se s ním zbytečně nemanipuluje.

Trvanlivost. Balené maso vydrží déle. Z vaničky s masem se při balení odsaje vzduch a nahradí směsí plynů – ochrannou atmosférou. Tu vytváří hlavně dusík, oxid uhličitý a v menší míře také kyslík. Takový mix pak chrání maso před bakteriemi a pomáhá udržet správný tvar, barvu i chuť.

Jistota původu. O každém kusu masa víme naprosto vše. Celý proces bourání i balení je pod přísným veterinárním dozorem a původ masa tak můžeme důsledně hlídat. Veškeré informace si navíc můžete sami přečíst přímo na etiketě.

Hygiena. Jakmile je maso zabalené, už s ním nikdo nemůže dál manipulovat. Obal se dá snadno omýt, ale samotné maso díky ochranné atmosféry už umývat nemusíte.

Žádné plýtvání. Nejsme omezeni krátkou dobou spotřeby a dovedeme proto objednat právě takové množství, které prodáme. Minimalizujeme tak množství masa, které projde a musí se vyhodit.

Snadný nákup. Zabalené maso, na které je dobře vidět, se nakupuje pohodlně. Díky delší trvanlivosti se nám také lépe vypořádává s krátkodobými výpadky dodávek a je tak vždy z čeho vybírat.

Abychom si byli jistí bezvadnou kvalitou, nabízíme nyní čerstvé maso balené ve vaničkách s ochrannou atmosférou nebo ve vakuu. Ale protože nám záleží na životním prostředí, redukujeme plasty u jiných výrobků. Na snižování plastů a přechodu na recyklovatelné obaly intenzivně spolupracujeme s našimi dodavateli. Podívejte se, co se nám už povedlo a co máme ještě v plánu.

Jaké maso nesmí chybět u vás v ledničce? Zkoušíte i méně známé druhy masa nebo zůstáváte věrni klasickým kouskům? Napište nám do komentářů!

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU