7 rychlých lehkých jídel
Doba čtení 6 minut

7 rychlých lehkých jídel

Od Nového roku začnu jíst lépe! Mnoho z nás se pro něco podobného rozhodlo.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Od Nového roku začnu jíst lépe! Mnoho z nás se pro něco podobného rozhodlo. Přemýšlíme, co můžeme a nemůžeme, naše obvyklá a oblíbená jídla (jako je svíčková, buřtguláš nebo smažený řízek) se přesunula do sloupečku „zakázané“ a my si lámeme hlavu, co si vlastně můžeme uvařit. Proto jsme pro vás připravili 7 rychlých a snadných receptů, které nejen dobře chutnají, ale jsou pro naše tělo i prospěšné. Ať už držíte dietu nebo jenom upevňujete zdraví, níže uvedené dobroty vás jistě nadchnou.

Salát s cizrnou a avokádem

Nevíte, co se zbytky se silvestrovské oslavy. Rychlý salát, který zasytí, na téma „co dům dal“ je ta správná volba. Upotřebíte do něj papriky, okurky, cherry rajčata, olivy i avokáda, co vám zbyli z přípravy chlebíčků. Přidáte červenou cibulku, olivový olej, čerstvou bazalku, cizrnu a balkánský sýr, zamícháte a salát je hned hotový. Pokud zbyla i veka, připravte si vynikající domácí česnekové krutonky a salát už nemůže být lepší.

blog

Pečená kuřecí prsa s pohankou a červenou řepou

Kuřecí maso ideálním pomocníkem při redukční dietě a ocení ho i sportovci, kteří budují svalovou hmotu. Je lehce stavitelné a přitom obsahuje velké množství kvalitních bílkovin a jen malé množství tuku (zejména pokud ho konzumujete bez kůže). Pohanka zase pomáhá udržovat pevné a zdravé žíly a v jídelníčku má své neocenitelné místo. Když tyhle dvě oblíbené suroviny spojíte, vykouzlíte výborné pečené kuře s přílohou z pohanky a červené řepy, na kterém si pochutnáte nejen vy, ale i vaši blízcí.

blog

Mořský vlk se salátem z petržele a fazolí

Na ryby v našem jídelníčku často zapomínáme a to i přesto, že jsou nejen chutné, ale i zdravé a hlavně připravené během několika minut. Mořský vlk je skvělým příkladem. Jeho maso má nízký obsah kalorií (97 kcal/100 g) avšak dohání to mnoha užitečnými látkami, jako je vitamin B, množství proteinů i hořčíku. Jako příloha je velmi vhodný fazolový salát, který kvalitně zasytí a díky cherry rajčátkům a cibulkám i skvěle chutná.

 

Vepřová pečeně s kozím sýrem a hruškou

Česká klasika zdravě! Ano, jde to … představte si sladké ovoce, výraznou chuť sýra a dokonale křehké maso. Jako příloha zde poslouží lahodný čerstvý špenát na cibulce, opečené hrušky a křupavé kešu ořechy. Jakmile naservírujete tuhle dobrotu s rozpečeným měkkým sýrem na talíř, vaše rodina si ani nevzpomene na nějaké knedlíky s omáčkou ?.

 

Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Krůtí maso patří mezi největší zdroje kvalitních bílkovin. Navíc má velmi nízký podíl tuku (asi kolem 4 %) a pro ty, kteří se zajímají o výživu je tak mnohem cennější, než obvyklé kuřecí. Náš recept vás naučí, jak krůtí prsa upéct, aby zůstala šťavnatá i jak k nim připravit zdravou přílohu z lilku, cukety a čočky. Zjistíte i čím celé jídlo dokončit tak, abyste na něj ještě dlouho vzpomínali.

 

Salát z pohanky, červené řepy a kozího sýra

Tento lahodný salát poslouží jako skvělá lehká večeře po náročném dni. Pohanku uvaříte za pár minut, červenou řepu jen pokrájíte, celé jídlo dochutíte lahodným medem, olivovým olejem, solí a pepřem a necháte několik minut rozležet. Navrch si jen rozpečete pár plátků kozího sýra, pokud máte rádi, tak přiděláte krutonky a je hotovo. Chutný, rychlý a zdravý recept je na světě.

 

Pečený pstruh se schwarzwaldskou šunkou s olivovými bramborami

Bojíte se, že ve zdravém stravování se s oblíbenou šunkou musíte rozloučit? Pokud si vyberete kvalitní uzeninu, jakou je třeba schwarzwaldská šunka, můžete si bez výčitek pochutnat. Ukážeme vám, jak s její pomoci vykouzlit neodolatelný fit oběd. Připravte si filety ze pstruha, které ochutíte solí, pepřem a petrželí a svážete k sobě plátky šunky. Filety krátce opečete na olivovém oleji. Servírujte s vařenými brambory orestovanými s cuketou, česnekem, olivami a bazalkou.

 

Zapomeňte na věčné saláty z ledového salátu, rajčat, okurky a několika kuřecími kousky. Zapomeňte na suchou rýži s vařeným kuřecím prsem. Podívejte se na naše fit recepty, které vám ukážou, že zdravě jde vařit i barevně, chutně a tak, že vám obědy budou všichni kolegové v práci závidět ?. Dobrou chuť.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU