Co upéct na den dětí?
Cukrárna

Co upéct na den dětí?

Děti jsou naše všechno. Věnujeme jim svůj čas, snažíme se je vychovat tak, aby z nich vyrostly dobří lidé a každý den jim ukazujeme, jak je máme rádi. V pátek 1. června oslaví děti svůj svátek a to je nejlepší příležitost užít si společně strávený čas.

Jako každý rodič se určitě i vy snažíte dbát na správnou stravu dítěte, krmíte svého potomka ovocem a zeleninou a dohlížíte na dodržování pitného režimu, máme pravdu? Čas od času však nezaškodí trochu si společně zahřešit a Den dětí je tou správnou příležitostí připravit pro své ratolesti nějakou obzvláště vyvedenou dobrotu, která je nadchne.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Připravujete-li pro děti něco k snědku, rozhodně platí pravidlo, že se jí i očima, jídlo tedy musí dobře vypadat, jen tak děti pozřou i to, co zrovna nemusí. Dnes však neřešíme zdravou stravu, ale dobroty na Den dětí.

Jaký dezert zvolit?

Záleží na tom, co má vaše dítko nejradši. Jogurty, ovoce, oříšky, čokoládu nebo snad palačinky? Všechny takové laskominy v Kuchyni Lidlu najdete.

Na dětský den nemůžete šlápnout vedle s dortem. Dětský dort je plný broskví, takže vlastně i vitaminů. Při přípravě tohoto dortu se vyřádíte na zdobení, jednotlivé broskve jsou ozdobeny jako včeličky. Výsledek je opravdu úžasný a vy budete za hvězdu.

Nejsou-li broskve to pravé ořechové, pak zkuste ananas a připravte krásná ananasová sluníčka. Tento recept je tak snadný, že můžete své potomky zapojit do přípravy a užít si tak spoustu zábavy. Že vám potom zbyde v kuchyni trochu nepořádku, nevadí, je přece dětský den a vy to svým zlatíčkům pro jednou odpustíte.

Ovoce můžete využít i na zdobení. Pokud máte větší děti, můžete připravit mandlový koláč a ozdobit ho ovocnými špízy. Vybírejte pestrobarevné druhy ovoce, které vykrájejte ozdobnými vykrajovátky, ať je výsledný efekt co nejlepší.

Nejedno dítě má rádo jogurty, proto určitě ocení i sladké jogurtové dobroty. Jogurtový dezert pro děti kombinuje kakaový korpus, jogurtový krém a čokoládové tyčinky. Čokoládou u dětí nemůžete nic zkazit. Tento dezert je navíc ozdobený barevným ovocem a želé žížalkami, což budou děti hodnotit určitě kladně.

Pořádáte na dětský den party? Vhodným moučníkem budou jednoduché jogurtové muffiny. Napečte muffiny předem, připravte všechny potřebné ozdoby a s dětmi z nich vytvořte berušky. Určitě jim budou chutnat o to víc, když se budou podílet na jejich přípravě.

Snad každé dítě miluje palačinky s džemem, nejčastěji s jahodovým. Určitě tedy pochválí i originální palačinkový dort, ve kterém jahodový džem nechybí. Může se vám zdát, že připravit takový dort není snadné, v Kuchyni Lidlu však najdete videonávod, který vás provede celou přípravou.

Další běžnou dětskou neřestí jsou barevné čokoládové čočky. Jakmile je dítě spatří na svém moučníku, určitě se mu rozzáří očička. Květinový dezert dá sice trošku práci, ale co byste pro rozzářená dětská očka neudělali…

Také vaše dítě neodolá sklenici plné oříškovo-nugátového krému, vezme lžičku a požírá? Použijte tedy oříškovo-nugátový krém a připravte mu krásné sluníčko, které mu rozzáří jeho den.

Ať už připravíte kterýkoli moučník, důležité je, že strávíte tento den společně a užijete si spoustu lumpáren a dobrodružství. Čas strávený s našimi potomky, je přece ten nejkrásněji strávený čas.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU