Domácí pečivo z kynutého těsta
Doba čtení 3 minut

Domácí pečivo z kynutého těsta

Nechcete každé ráno chodit do obchodu pro čerstvé pečivo, ale nedokážete si představit den bez křupavé housky?
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Nechcete každé ráno chodit do obchodu pro čerstvé pečivo, ale nedokážete si představit den bez křupavé housky? Máte chuť na řecký oběd nebo „hambáč“ k večeři, ale nechce se vám mezi lidi? Rozumíme vám! A proto jsme připravili 5 chutných receptů z kynutého těsta, které se v následujících dnech rozhodně budou hodit.

Čerstvé pečivo k snídani

Voňavé, křupavé a ještě teplé houstičky k snídani? Žádný problém! Podívejte se na video recept na velikonoční jidáše, kde vyhlášený šéfkuchař Roman Paulus ukáže krok po kroku, jak takovou dobrotu připravit. A víte, co je na nich nejlepší? Těsto můžete zadělat večer, nechat přes noc kynout v lednici a ráno housky už jen upéct. Hned ten den o něco lépe začíná, co myslíte?

Dopolední laskomina

Honí vás dopoledne mlsná? To chce českou klasiku v podobě kynutých koláčů. Do kynutého těsta jsme přidali sádlo a náplň udělali z perníčků, jablek a pudinkového prášku. Ovšem záleží jen na vás, zdali nás budete následovat, nebo raději zvolíte tradiční koláče s povidly, makovou, ořechovou nebo tvarohovou náplní. V každém případě si pochutnáte.

Stylový oběd

Rychlý oběd v podobě pita chleba naplněného oblíbenými surovinami je skvělý nápad. Maminka do něj může dát lehký zeleninový salát s vejcem a chilli majonézou, tatínek pořádnou nálož vepřové kýty a děti třeba jenom šunku a sýr. S domácím pita chlebem podle našeho receptu potěšíte všechny.

Chutná svačinka

Co zakousnout k odpolední kávě? Co takhle kynuté bochánky s náplní z arašídového másla, podávané s čokoládovou polevou a sypané sekanými ořechy. Zlatavé těsto voní už na dálku a pro naše končiny neobvyklá náplň si rychle nachází svoje stoupence. Ořechové máslo a hořká čokoláda si totiž skvěle rozumí.

Světová večeře

Dali byste si k večeři něco pořádného, plného šťavnatého masa a do čeho se můžete s chutí zakousnout? Trhané vepřové maso v domácí hamburgerové housce je jasná volba. Nadýchané bulky si můžete připravit předem, posypat oblíbeným sezamem nebo i jinými semínky a naplnit čím se vám zlíbí. Nesmí však chybět porce lahodného masa, oblíbená omáčka a trocha zeleniny „aby se neřeklo“ ?. Už se vám sbíhají sliny?

Vybrali jste si mezi našimi nápady? Ať už jste naprostý začátečník, nebo zkušený domácí pekař z našich receptů na kynutá těsta si jistě vyberete. Napište nám do komentářů, jak se vám dílo povedlo. Přejeme dobrou chuť a křupavou snídani ?.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU