Dřevěné lupínky dodají aroma

Dřevěné lupínky dodají aroma

Dřevěné lupínky dodají aroma
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Během grilování můžete do ohniště přidat namočené dřevo – dým, který vznikne během jeho hoření, je velice aromatický a toto aroma se projeví také u grilovaného jídla. Dřevo je možné získat v podobě dřevěných lupínků nebo malých kousků. Obě podoby jsou vhodné, ale je nutné je před použitím namočit. Jaké dříví použít k jednotlivým druhům masa?

  • Jabloň – nejlépe se hodí k drůbežímu masu.
  • Ořech – přidejte ho, když grilujete vepřové.
  • Javor – hodí se ke zvěřině a vepřovému, protože má silné aroma.
  • Olše – ideálně se používá s mořskými plody.

Pamatujte, že je třeba grilovat na grilu se zakrytým ohništěm, protože v opačném případě vyhoří palivo příliš rychle..

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU