Grilovací SOS. Griluj a dipuj

Grilovací SOS. Griluj a dipuj

Grilované maso nebo ryby jsou pochoutkou samy o sobě, ale když k nim přidáte omáčku nebo dip, bude to skutečný zážitek!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Grilované maso nebo ryby jsou pochoutkou samy o sobě, ale když k nim přidáte omáčku nebo dip, bude to skutečný zážitek! Podle omáčky poznáte i opravdového šéfkuchaře.

  • Dip je hustá omáčka, která zvýrazňuje chuť jídel.
  • Ke grilovaným pokrmům je dobré připravit několik druhů dipů, aby si každý mohl vybrat podle své chuti a podávaného jídla.
  • Dipy by měly být čerstvě připravené a podávané až po vychlazení.
  • Dip je skvělá příloha ke grilované zelenině; zeleninu rozložte na velký talíř a do jeho středu dejte malou mističku s dipem.
  • Základem dipů je většinou jogurt (nejlépe hustý, řecký), smetana, majonéza, žloutky, tvaroh, olej nebo uvařené luštěniny.
  • Typické chuťové doplňky do dipů jsou sušené nebo čerstvé bylinky, zelenina, křen, tvrdý sýr, sezamová pasta, upečené a uzené papriky, ančovičky, hořčice nebo ostrá paprika.
  • Vynikající přílohou jsou také salsy, tzn. omáčky z čerstvých rajčat a bylin doplněné ochucenými octy.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU