Inspirace na domácí dort
Cukrárna

Inspirace na domácí dort

Jaký je váš nejoblíbenější dort? Máte raději moderní typy a každý rok zkoušíte nové trendy, nebo dáváte přednost ověřené klasice, babiččiným receptům a nejvíce vás při narozeninách potěší pohled na ten nejoblíbenější? Ať už patříte k té či oné skupině, přinášíme vám článek plný inspirace, ze kterého si vybere i ten největší labužník.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Retro dort pro milovníky starých časů

Pokud slaví babička s dědečkem výročí připravte jim společně višňový dort, který je jistě potěší. A jestli se chcete opravdu zavděčit, zvolte na ozdobu třešně naložené v rumu. Garantujeme, že na něj budou prarodiče ještě dlouho vzpomínat.

blog

Dort pro odvážného tatínka

Máte taťku hrdinu, který všechno zvládne? A ještě k tomu labužníka, milovníka čokolády a ostrého jídla? Překvapte ho netradičním čokoládovým dortem s pálivými papričkami. Tmavé těsto s rozpuštěnou čokoládou, kousky chilli papriček a třtinovým cukrem, přelitý bohatou čokoládovou polevou a ozdobený ďábelskými paprikami bude neodolatelnou výzvou.

blog

Dort pro milovanou maminku

Nesmíme zapomínat ani na tu nejdůležitější ženu v našem životě. Odměňte ji za její obětavou lásku neodolatelným malinovým dortem s mascarpone. Nadýchaný světlý korpus proložený lahodným mascarpone krémem s malinami, doplněný malinovým želé a ozdobený kulatými čokoládovými piškoty zahřeje u srdíčka i tu nejustaranější maminku. Snídaně do postele nepatří jen ke dni matek – představte si, jak moc ji překvapí takový nádherný dezert, když ho nejmíň čeká.

blog

Dort pro zvídavého synka

Máte doma malého objevitele, ale tyranosaura z dortu vymodelovat prostě neumíte? Udělejte jednoduchý, ale přesto veselý a chutný dětský želé dort. Veselá žlutá barva a roztomilá dekorace zajistí úsměv v každé dětské tváři. Jednoduchý korpus, pudinkový krém a sladké broskve zalité chutným sluníčkovým želé zase uspokojí vybíravé dětské bříško a po dortu se jen zapráší.

blog

Dort pro mladou slečnu

Dospívající mladou dámu ale včeličkami neošálíte. To chce něco stylového, vybraného a rozhodně moderního. Co tahle marcipánový dort s elegantní mašlí? Marcipán můžete obarvit do oblíbených barev a snadný dekor vám lehce pomůže udělat z jednoduchého dortu vysoce elegantní a vybranou záležitost. Krém ze zakysané smetany a mandarinek a nádech punčoviny dodá dortu dospělácký ráz, kterým rozhodně před kamarády nezahanbíte. Naopak budou ještě vyzvídat, odkud máte recept.

blog

Ten nejlepší domácí recept

No a pokud už máte v rodinné kuchařce svůj vlastní recept na ten nejlepší dort, možná se vám bude hodit alespoň informace, jak takový dort snadno ozdobit. Zkuste si doma vyrobit domácí čokoládové ozdoby nebo třeba pařížskou šlehačku, se kterou proměníte každý zákusek na malé umělecké dílo. A společně s osvědčeným čokoládovým korpusem, který se vždy povede, a jednoduchou jogurtovo-jahodovou náplní dostanete prostě dort, který chutná úplně celé rodině.

blog

Ať už je ten pravý jakýkoli, nezapomeňte, že dort je hlavně nejlepší příležitostí, jak si užít krásné momenty s rodinou a přáteli. Narozeniny a oslavy jsou totiž právě ty chvíle, které jsou na celý život, a na které budeme rádi vzpomínat i ve stáří. Užijte si tedy ten váš kousek se svými blízkými a přejeme vám příjemně strávenou dobrou chuť.

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU