Jak připravit nezapomenutelnou zahradní party

Jak připravit nezapomenutelnou zahradní party

Znáte ten pocit, když se máte ujmout role hostitele, ale nevíte, jak začít? V následujícím článku se dozvíte, jak uspořádat zahradní party, na kterou budou hosté vzpomínat až do příštího léta.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Znáte ten pocit, když se máte ujmout role hostitele, ale nevíte, jak začít? V následujícím článku se dozvíte, jak uspořádat zahradní party, na kterou budou hosté vzpomínat až do příštího léta.

Když připravujete “garden party“ pro větší počet osob, nutný je plán. Postarejte se o to, aby každý host našel v menu něco, na čem si pochutná. Proto je nejlepší, abyste připravili zároveň masité pokrmy i něco pro vegetariány. V menu nemůže také chybět něco sladkého a samozřejmě osvěžující nápoje, pitný režim je důležitý.

A jak tedy při přípravách postupovat? Shrňme si pár nejdůležitějších bodů:

  1. Sestavte seznam hostů a rozešlete pozvánky.
  2. Menu připravte s několikadenním předstihem.
  3. Napište si nákupní seznam, ve kterém zohledníte počet hostů.
  4. Nezapomeňte na výzdobu.
  5. Připravte hezké papírové talířky – vypadají efektně a navíc pak strávíte méně času uklízením.
  6. Některé pokrmy připravte dříve – nenechávejte všechno na poslední chvíli.
  7. Tácy nazdobte zeleninou a ovocem – nejdříve jíme očima a navíc je to zdravé.
  8. Na malé kartičky napište, co se nachází v míse nebo na táce – Vaši hosté budou ihned vědět, z jakých surovin se pokrm skládá.

Plán máme hotový, ale co tedy budeme na zahradní party podávat? Z receptů Kuchyně Lidlu vytvoříme nápadité menu, ve kterém si každý najde to své. Můžete si vybrat z velkého množství masitých a zeleninových pokrmů, najdete tu i dezerty a nápoje. Pusťme se tedy do toho.

Na žádné party nesmí chybět malé chuťovky, které si mohou naši hosté snadno zakousnout. Mohou to být chlebíčky, jednohubky nebo jakékoli menší pokrmy.

Tradiční chlebíčky se salátem nejsou v teplých dnech tou nejlepší volbou, proto servírujte raději jiné potraviny, zkuste třeba marinovaného lososa s hořčičným dresinkem nebo lososovo-křenové plněné vejce. Bude-li součástí Vaší party i grilování, podávejte svým hostům také plněné žampiony se špenátem nebo roládky s lilkem a balkánským sýrem. Výhodou těchto dobrot je, že si na nich pochutnají i vegetariáni.

Oblíbenou pochoutkou na zahradních party jsou také špízy. Při jejich přípravě můžete libovolně kombinovat maso, uzeniny, zeleninu a také sýry, což znamená, že můžete každému hostovi připravit špíz podle toho, co má rád.

Pro milovníky masa připravte kuře na špejli nebo špízy z mletého masa se salátem s pečenou paprikou. Špízy položte na jeden větší talíř a vedle postavte skleničku na špejle – zjednodušíte si tím úklid, což není k zahození. Ke špízům nezapomeňte podávat také různé dipy.

Jako špíz můžete podávat i dezert. Ovocné špízy s vlašskými ořechy jsou svěží a lehké a Vašim hostům přijdou určitě k chuti.

Pokud na své zahradní party plánujete podávat i teplé chody, zvolte takové pokrmy, které si můžete uvařit dopředu nebo je můžete připravovat před hosty třeba na grilu. Díky tomu strávíte minimum času v kuchyni a budete se moct věnovat hostům.

Tortilla plněná mletým masem podle Romana Pauluse má precizně vyváženou chuť – lehce pikantní náplň kontrastuje s křupavou tortillou a jemnou avokádovou pastou. Určitě se po ní jen zapráší. Na žádné “garden party“ nesmí chybět hamburger. Můžete jej připravovat na grilu, vůně grilovaného masa přiláká každého hosta, který jistě neodolá. A nesmí chybět ani slaný koláč, který ocení i ti, kteří maso zrovna nemusí. Na koláči s kozím sýrem a rajčaty si určitě pochutnají i zarytí milovníci masa. Před podáváním jej nezapomeňte nakrájet.

Pokud v rámci zahradní party chcete slavit narozeniny nebo svátek, určitě nezapomeňte na dort. Víte ale, že takový dort můžete rovněž připravit z muffinů? Stačí, že je uložíte na patrovém podnosu. Každý z hostů si vezme jeden kousek a vy se nebudete muset zdržovat krájením dortu.

Muffiny se velice snadno připravují, protože Vám stačí nachystat jedno těsto a různé krémy a ozdoby, získáte tak různé sladké pochoutky. Pokud ale upřednostňujete klasiku a jednoduchost, upečte arašídové muffiny zdobené čokoládou a lískovými ořechy.

Na letních slavnostech by také neměly chybět ovocné moučníky, třeba broskvové muffiny. Zdobené krémem z mascarpone, broskvemi a rozinkami v čokoládě zalahodí Vašemu oku a poté i Vašim chuťovým pohárkům.

Nápoje jsou nedílnou součástí každé party. Na zahradní party připravte nejlépe drinky, které osvěží, třeba melounový drink. Bez melounu by léto nebylo létem, v horkých dnech krásné osvěží a připravíte-li z něj drink, můžete si být jisti, že si ho Vaši hosté oblíbí. Melounový drink podávejte v dekorativních sklenicích a ozdobte lístkem máty – tak si ho Vaši hosté všimnou a ihned zmizí ze stolu.

Oblíbili jste si domácí limonády? Tak je připravte i pro hosty na party. Jelikož nyní trvá sezóna čerstvého ovoce, využívejte je tak často, jak to jen jde. Ty nejzralejší kousky přidejte do limonády, díky čemu získá příjemnou ovocnou chuť a nebudete muset přidávat cukr. Inspirujte se v Kuchyni Lidlu, kde najdete recept na jahodovo-citronovou limonádu.

Teď je řada na Vás

Pokud si před organizací party připravíte plán, vše půjde jako po másle. Vyberte si některé z našich receptů a snadno a rychle vykouzlíte nevšední pohoštění na zahradní party.

Patříte mezi zkušené hostitele zahradních party? Podělte se s námi v komentářích pod článkem o Vaše zkušenosti a připravte ostatní na možná úskalí nebo se pochlubte, jaké pochoutky připravujete pro Vaše hosty Vy. Rádi se od Vás inspirujeme.

Přejeme hodně úspěchů!

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU