Jak správně grilovat?

Jak správně grilovat?

Teplé letní počasí nás přímo vybízí k tomu, abychom se s celou rodinou přenesli do zahrady, k jezeru nebo na chatu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Teplé letní počasí nás přímo vybízí k tomu, abychom se s celou rodinou přenesli do zahrady, k jezeru nebo na chatu. A kde je hodně lidí a zábavy, nesmí chybět ani dobré jídlo. Nic totiž nespojuje lidi víc, než společná příprava pokrmu a stolování.

Jak rozehřát gril?

Začněme ale od začátku, tzn. od rozehřátí grilu. Pokud s grilováním teprve začínáte, musíte se rozhodnout, jaké palivo použijete – brikety, uhlí nebo dřevo? Odpověď Vám poskytne Roman Paulus v následujícím článku.

Palivo máme vybrané, je nejvyšší čas gril rozpálit. To však není tak snadné, jak by se mohlo zdát, i tady Vám nabízíme pár ověřených rad. Správně rozpálený gril je prvním předpokladem k tomu, abyste připravili chutné maso nebo zeleninu. Grilování není tak snadné jako vaření. Už jen proto, že teplotu grilu nikdy nenastavíte tak, jako v troubě.

A jak dál?

Máte svůj způsob na povedené grilování, anebo stále přemýšlíte, jak se nejlépe připravit? Máme pro Vás několik rad, díky nimž se Vám podaří připravit ty nejlepší grilované pochoutky:

  • Maso naporcujte a marinujte den předem – takto připravené můžete ihned položit na gril.
  • Zeleninové špízy rovněž připravte dopředu – pokapejte je olivovým olejem a posypte oblíbeným kořením.
  • Jako předkrm podávejte křupavou bagetku s různými dipy – hosté budou mít co zakousnout, než bude maso hotové.
  • Brambory nebo chřest je lepší před grilováním povařit a až poté je grilovat.
  • Grilovanou zeleninu, která se nesní, můžete později využít, třeba z grilované papriky můžete připravit skvělý dip, který se hodí k masu nebo rybám.
  • K pití připravte vodu s kousky sezónního ovoce a mátovými lístky – takový nápoj nejen skvěle vypadá, ale rovněž rychle uhasí i žízeň.
  • Víte, že několik větviček voňavého dřeva může ovlivnit i chuť grilovaného pokrmu? Vyberte to správné, které svým aroma doplní chuť grilovaného masa.

Máte nějaké další osvědčené tipy, jak se stát opravdovým mistrem grilu? Podělte se o ně s námi v komentářích pod článkem.

Jaké maso se na gril hodí nejvíce? A s čím jej podávat? Nechte se inspirovat recepty Kuchyně Lidlu.

Grilované slaninovo-klobáskové špízy

GRILOVANÉ SLANINOVO – KLOBÁSKOVÉ ŠPÍZY

Grilované špízy mají mnoho výhod. Jedná se o menší kousky masa, špíz je tedy hotový dříve než klasický steak. Při přípravě můžete různě experimentovat a použít libovolné suroviny dle chuti. Každému strávníkovi můžete připravit speciální špíz podle toho, co má rád. Můžete libovolně kombinovat maso, uzeniny, zeleninu a také sýry. My si nejvíce pochutnáme na špízech se slaninou, klobáskami a cibulí, na čem si pochutnáte Vy?

Mořský vlk pečený v alobalu

MOŘSKÝ VLK PEČENÝ V ALOBALU

Připravit rybu na grilu je opravdový majstrštyk. Pokud si příliš nevěříte, podívejte se na videorecept Romana Pauluse, ve kterém se dozvíte, jak připravit mořského vlka. S radami našeho šéfkuchaře připravíte tu nejlepší rybku, po které se jen zapráší.

Grilované žampiony s plesnivým sýrem a pestem

GRILOVANÉ ŽAMPIONY S PLESNIVÝM SÝREM A PESTEM

Grilování je hodně o mase, i vegetariáni si však přijdou na své. Jedním z receptů, na kterém si pochutnají i ti, kteří maso zrovna nemilují, jsou plněné žampiony. Použijte náplň z pesta a sýra s plísní, doplňte rukolou a uvidíte, že i zarytí masožravci neodolají.

Máte radši kuřecí maso nebo vepřovou krkovičku? I takové recepty najdete v Kuchyni Lidlu. Vyzkoušejte naše recepty a napište nám, jak se Vám společné grilování s rodinou a přáteli povedlo. Přejeme Vám hodně úspěchů!

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU