Láskyplné delikatesy
Doba čtení 5 minut

Láskyplné delikatesy

Je úplně jedno, jestli slavíte Valentýna, 1. máj nebo neslavíte ani Vánoce, protože jsou moc komerční. Určitě máte ve svém okolí někoho,
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Je úplně jedno, jestli slavíte Valentýna, 1. máj nebo neslavíte ani Vánoce, protože jsou moc komerční. Určitě máte ve svém okolí někoho, koho máte rádi, kdo by vám v životě opravdu chyběl a komu chcete udělat radost. Přinášíme vám hned několik vybraných laskomin pro vaše blízké. Rozdělili jsme je podle toho, pro koho jsou určené. Podívejte se, co jsme vybrali ?.

Pro něho

Nejčastěji se snaží potěšit dámy své partnery. Při výběru toho správného dezertu je potřeba zvážit hned několik faktorů. Tak za prvé, chceme si večer ještě trochu užít a tak svého prince nenacpeme k prasknutí, že se nebude moci ani odvalit od stolu. Většina mužů si potrpí na to, aby měl dezert trochu říz. Abychom splnili tuto podmínku, můžeme udělat něco s chilli papričkami, ale riskujeme, že nám drahý zčervená, rozpláče se a nakonec vypije litr mléka. Stačí jen, aby nám ujela ruka. Zvolíme tedy raději variantu s kapkou alkoholu. Ten navíc přidá na náladě a napomůže nám k veselejšímu večeru. To skvěle naplňuje dezert à la špička, který navíc vypadá opravdu úchvatně. Zkusíte ho?

 

blog

Pro ni

Ovšem i pánové mohou své krásné dámy rozmazlovat hříšnými laskominami. Ale co když jste pořádný chlapák, který nepeče nějaké obyčejné bábovky, ale pouští se jen do „opravdové kulinařiny“ zahrnující guláše, steaky nebo vejce benedikt? I pro vás máme připravenou řádnou lahůdku. Nachystejte chlapácký tuhý dezert s pořádnými ořechy a pocákaný čokoládou na způsob zmrzliny. Protože udělat takovou „zmrzlinu“ to není jako nějaký obyčejný měkký štrůdl. Semifreddo s mascarpone, čokoládou a medovými ořechy vaši milovanou zaručeně potěší ?.

blog

Pro celou rodinu

Nemůžete se rozhodnout, koho máte raději a milujete je prostě všechny? V tom případě upečte jahodový dort pro celou rodinu. Piškot, který se vždy povede, odlehčený jahodovo-jogurtový krém, domácí pařížská šlehačka a navíc vlastní kreativní čokoládové ozdoby zachutnají úplně každému.

blog

Pro sebe

Vaši blízcí jsou někde na dovolené a vy jste zůstala na ocet? Jeden člověk přece jen zbyl – vy! Občas musíme myslet sami na sebe a i když držíme přísné diety a formujeme postavu, jednou za čas se prostě potřebujeme rozmazlit. Při přípravě dezertu si pusťte oblíbenou hudbu a doslova protančete kuchyní. Zapalte svíčky a vonné tyčinky, pusťte oblíbený film a pořádně se rozmazlete. Malinová pyramida z čokolády, mascarpone krému a čerstvého ovoce vám s tím pomůže. A nezapomeňte otevřít to dobré víno, co si schováváte už půl roku na speciální příležitost ?.

blog

Pro „Neslavím Valentýna“

Všichni už jsme to někdy slyšeli – „Neslavím Valentýna. Je to cizácký svátek, co vymyslely obchody, aby zvedly tržby!“. Hmm, možná … ale ten zamračený mrzout, který takové věty pronáší, je NÁŠ mrzout, kterého máme rádi a chceme mu udělat také radost. Ale jak, když každé srdíčko a čokoládu z principu hned vyhodí z okna? Půjdeme na to od lesa a připravíme mu to, co má opravdu rád, ale zároveň to není běžný recept, který máme jednou týdně. Pavlišovský řízek je skvělou volbu, která zaručeně rozproudí konverzaci „o vhodnosti knedlíku k řízku“ na celý večer. A také můžeme garantovat, že řízek nikdo z okna nevyhodí. A když tuhle skvělou večeři ochutnáte, rychle přijdete na to, že největší odpůrci tohoto spojení Pavlišovský řízek vlastně nikdy ani neochutnali. V opačném případě by se do něj totiž hned zamilovali. Trochu jako partnerský vztah, co říkáte?

blog

Ať už slavíte svátek zamilovaných nebo nikoli, překvapit své drahé vlastnoručně vyrobenou dobrotou můžete kdykoli. Nic nedokáže vztahy upevnit tolik, jako nečekané malé pozornosti. Navíc všichni už dnes víme, že láska co? … láska přece prochází žaludkem! Tak dobrou chuť ?.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU