Připravte se na Velikonoce
Doba čtení 4 minut

Připravte se na Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, ale zároveň i nejdůležitějšími křesťanskými svátky.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Symbolem Velikonoc jsou – kromě pomlázky pletené z proutí – samozřejmě barevná vajíčka zdobená různými vzory. V průběhu Velikonoc se můžete zúčastnit různých jarmarků či jiných akcí spojených s jejich malováním a zároveň ochutnat mnoho typických velikonočních specialit. Na slavnostním velikonočním stole můžete najít jak masité pokrmy, tak sladké dezerty. Jejich přípravu je potřeba promyslet a začít v předstihu, abyste hned po velikonoční pomlázce mohli zasednout ke stolu plnému nejrůznějších dobrot. Nevíte však, jaké připravit? V Kuchyni Lidlu určitě najdete ty správné recepty.

Často se na velikonoční tabuli objevuje králík. V Kuchyni Lidlu najdete nejen recepty, jak jej připravit, ale rovněž triky Romana Pauluse, ve kterých Vám ukáže, jak vykostit králičí stehna či hřbet a jak naporcovat celého králíka. Díky Kulinářské akademii Lidlu se tedy krok za krok naučíte, jak správně a hlavně šetrně vykostit a naporcovat králíka. Tato dovednost se Vám bude určitě hodit, z celého králíka si tak budete moct připravit několik pokrmů.

Recepty z králičího masa jsou specialitou i našich kuchařů. V Kuchyni Lidlu najdete recepty, jak si připravit králíka, ať už konfitovaného nebo třeba dušeného.

Dušený králík s mandlemi a rozinkami

Králík s rozinkami a mandlemi ocení především milovníci lehce nasládlých chutí, kterou pokrmu dodají rozinky. Mandle potom celý pokrm krásně provoní. Tento pokrm v sobě skrývá tolik výrazných chutí, že jako příloha úplně stačí čerstvá bageta nebo jiné pečivo.

Dušený králík s rozmarýnem a bílým vínem

Králičí maso si skvěle rozumí také s bílým vínem. Spojení bílého vína a čerstvého rozmarýnu je prostě dokonalé. Maso stačí opéct dozlatova a následně dusit ve vývaru. Příprava tohoto pokrmu není obtížná a zvládne ji i začínající kuchař. Na stole ovšem tento králík bude vypadat jako z té nejlepší restaurace.

Konfitovaný králík s bramborovými noky

Konfitování je francouzský způsob přípravy a uchovávání masa. Maso se zalije tukem (sádlem nebo olejem) a peče několik hodin při nízké teplotě. Takto připravené maso je křehké a šťavnaté. Podívejte se, jak si připravit konfitovaného králíka s bramborovými noky a špenátem. Tento pokrm se skvěle hodí na nadcházející jarní svátky.

Pečený králík s olivovou nádivkou

Vyzkoušejte rovněž nejnovější recept Romana Pauluse na králíka plněného olivovou nádivkou podávaný s bramborovými noky se zeleninou. Tento pokrm nadchne každého u svátečního stolu.

Nezapomínáme ani na sladké pokrmy. V Kuchyni Lidlu si určitě vyberete!

Velikonoce jsou bohaté i na sladké moučníky. Z kynutého těsta se nejčastěji pečou jidáše – pletence, jejichž tvar má připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil. O Velikonocích nesmí za žádnou cenu chybět mazanec, který voní máslem a je plný rozinek a ořechů. A sladkého velikonočního zajíčka z tvarohového těsta si určitě také zamilujete.

Co se o Velikonocích podává u Vás? Napište nám do komentářů, co připravujete Vy a také jak Vám chutnaly naše recepty.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU