Sladké pokušení k čaji o páté
Doba čtení 4 minut

Sladké pokušení k čaji o páté

Čekáte návštěvu a přemýšlíte, jaký zákusek bude ke kafíčku ten nejlepší?
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Čekáte návštěvu a přemýšlíte, jaký zákusek bude ke kafíčku ten nejlepší? Pokud vaši legendární bábovku podle receptu od babičky už všichni znají, je ten nejvyšší čas vyzkoušet něco nového. Připravili jsme pár lahodných tipů, které vaše návštěvy rozhodně nadzvednou ze židle (aby se natáhly pro další kousek ?).

Umělecké dílo na talíři

Dřímá ve vás umělec? Ukažte to i v kuchyni! Puntíkatá roláda s pudinkovo-smetanovým krémem, arašídovým máslem a lesním ovocem nejen skvěle chutná, ale zaujme na první pohled. A pokud jsou vám puntíky málo, zkuste proužky, obrazce nebo třeba kytičky. Na téhle roládě se můžete vyřádit, jak jen vaše kreativní duše dovolí ?.

Nezvyklý sladko-slaný dezert

Máte rádi větrníky? Tak to musíte vyzkoušet svěží banánky s kozím sýrem, domácí karamelovou omáčkou a samozřejmě poctivým odpalovaným těstem. Neobvyklý krém ze smetany a kozího sýra bude vítanou změnou od přeslazených receptů. A že nebudou dost „mňamózní“? Toho se nemusíte bát, karamelová omáčka zákusek dokonale dochutí.

Nadýchaná klasika s jogurtem

Pokud očekáváte spíše konzervativní strávníky, jistě je potěšíte vláčnou buchtou s množstvím bílého jogurtu a výběrového (nebo lépe – domácího) džemu. Nadýchané a opravdu vysoké těsto se díky jogurtu určitě nevysuší a džem koláči dodá oblíbenou příchuť. Je už na vás, jestli zvolíte lesní plody, nezvyklý džem z rakytníku nebo všemi oblíbený jahodový s vanilkou. Koláč lze přizpůsobit i těm nejvytříbenějším jazýčkům.

Babiččin poklad pro vnoučata

Vzpomínáte, když babička pekla koláče se sezónním ovocem? My ano! Proto bychom rádi ukázali tradiční babiččin jahodový koláč. Poctivé kynuté těsto, čerstvé jahody s oblíbenými vlašskými ořechy a celý koláč zasypaný pořádnou vrstvou domácí žmolenky. Už cítíte tu vůni zpoza okna?

Cukroví ke kávě

Cukroví nepatří jen k Vánocům. Malé sladké ořechové jednohubky jsou k povídání nad kávou jako stvořené. Vezmete si jenom jednu, pak ještě druhou, třetí a než se nadějete, celý talíř s ořechovými škebličkami je fuč, tak jsou dobré :-D. Může za to hutná náplň z vlašských ořechů, máslové odpočaté těsto a nakonec i vanilkový cukr, ve kterém se obalují. Už se vám sbíhají sliny?

Exkluzivní pohoštění

Chcete návštěvu opravdu ohromit? Pak musíte vyzkoušet domácí Mozartovy koule. Marcipán s nasekanými pistáciemi, nugátové srdíčko a višňový likér se postarají o dokonalou chuť, zatímco domácí čokoládová poleva a ozdobná pistácie bonbonkům propůjčí exkluzivní vzhled drahé cukrárny. Troufnete si na ně? Jsou jednodušší, než by se na první pohled mohlo zdát.

A že se k vám žádná návštěva nechystá? Tak to abyste někoho rychle na kávičku pozvali. Nejlepší totiž je, že si zákusky můžete nabídnout také a to bez výčitek, že pečete jenom pro sebe ?.

Jaký je váš oblíbený dezert pro návštěvy? Povězte nám to do komentářů.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU