Suché a mokré marinády na grilované jídlo

Suché a mokré marinády na grilované jídlo

Suché marinády Jedná se o směs koření a rozemletých sušených bylin, bez přidaného oleje, šťávy, octa nebo vína...
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Suché marinády

  • Jedná se o směs koření a rozemletých sušených bylin, bez přidaného oleje, šťávy, octa nebo vína, kterou potíráme suroviny, jež mají přijít na gril.
  • Suché marinády se hodí k jídlům, které jsou určené ke krátkodobému grilování.
  • Suroviny, které byly marinované za sucha, je možné grilovat přímo po dochucení kořením nebo je ponechat v marinádě delší dobu.

Mokré marinády

  • Mokré marinády nebo nálevy se připravují z koření, bylin a mokré složky, nejčastěji s vínem, octem, olejem, citronovou šťávou, sójovou omáčkou, kečupem a jinými přísadami.
  • Mokré marinády na maso by měly obsahovat olej a kyselou složku, jako např. ocet, víno nebo šťávu z citronu. Takové spojení uvolňuje svalová vlákna, díky čemuž maso po upečení není tvrdé.
  • Potraviny v mokré marinádě necháváme odstát – maso marinujeme celou noc, někdy i několik dní, ryby a zeleninu marinujeme několik hodin. Doba grilování závisí především na velikosti porce masa, které budeme grilovat.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU