Vytaženo z trouby
Doba čtení 4 minut

Vytaženo z trouby

Po kuchyni se line vůně pečeného masa, z trouby se chňapkami vytahuje rozpálený pekáč a rodina se už nemůže dočkat, jakou dobrotu dostane na talíř.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Po kuchyni se line vůně pečeného masa, z trouby se chňapkami vytahuje rozpálený pekáč a rodina se už nemůže dočkat, jakou dobrotu dostane na talíř. Křupavá kůrčička, zlatavá barva a šťavnatý vnitřek spojují výběr dnešních receptů. Nechte se inspirovat a nakoukněte za dvířka pečicí trouby s námi.


Klasika v podobě zapečených těstovin

Zapečené těstoviny jsou zlatou klasikou většiny domácností. Oblíbené penne, křehký hrášek, lahodné kuřecí maso, krémová smetana, modrý sýr a parmezán zajistí skvělou večeři, která zachutná celé rodině včetně dětí. Navíc se jedná o ideální jídlo do krabičky na druhý den do práce k obědu. Podívejte se na videorecept a nechte se inspirovat šéfkuchařem Romanem Paulusem na zapečené penne s kuřecím masem, hráškem a sýrem.

 

Oblíbená masová roláda

Máte rádi spíše tradiční českou kuchyni? Co takhle roládu z vepřové krkovice plněnou špenátem a podávanou s bramborou kaší. Ta díky pečenému česneku získá nezapomenutelnou chuť a opražená kedlubna jako příloha dodá klasickému jídlu moderní nádech. Pokud jste vepřovou roládu s neobvyklými přílohami ještě neochutnali, je nevyšší čas se do téhle dobroty pustit.

Zlaté pečené kuře jinak

Už jste někdy zkoušeli péct kuře na plechovce s pivem? Kuře neleží ve vodě a tak je každičký centimetr krásně zlatý a křupavý. Pivo, které se z plechovky během pečení vypařuje, dodá masu nezaměnitelnou chuť a oblíbené grilovací koření ji velmi dobře podpoří. Jako přílohu podávejte šťouchané brambory s čočkou a lahůdkovou cibulkou a křupavé fazolky s vypečenou slaninou. No kdo by odolal?

Šťavnaté překvapení v těstíčku

Máte rádi vepřové maso? Tak to musíte vyzkoušet libovou panenku, zabalenou ve slanině a upečenou v listovém těstě. V receptu se naučíte i triky profesionálních kuchařů, jako jak snadné je připravit kuřecí fáš, která masu dodá tu správnou chuť, nebo jak rolku správně zabalit do listového těsta, aby výsledný efekt byl prostě dokonalý. S přílohou z blanšírované brokolice můžete servírovat exkluzivní oběd, který mnohé příjemně překvapí.

Zdravá pečená krůta s kaší

Dali jsme se letos na zdravou stravu nebo rádi zkoušíte nové kombinace? Tento recept je dělaný přímo pro vás. Pečené krůtí maso s vysokým obsahem bílkovin, sladké brambory plné vitamínů a jako chuťovka dušená kapusta s vypraženou slaninou. Už víte, co bude zítra k obědu?

Pekáč plný dobrot

Představte si voňavou orestovanou zeleninu, kvalitní mleté maso, domácí bramborové noky a  krémovou smetanu v jenom pekáči. To celé korunované neodolatelnými třemi druhy sýrů a zapečené dozlatova. Tuhle univerzální dobrotu připravíte do 30 minut, pokud už máte uvařené brambory z předchozího dne. Navíc můžete obměnit suroviny podle toho, co máte zrovna v lednici nebo co vám chutná. Zapečené bramborové noky s mletým masem a třemi druhy sýrů jsou zárukou chutné večeře.

Pečení v troubě je skvělé. Suroviny nachystáte, dáte péct a pak už jenom čekáte, kdy bude hotovo. Stihnete si uklidit kuchyň, pěkně prostřít stůl a ještě v mezičase zvládnete nějaký zdravý salátek jako přílohu. Co budete dělat zítra k obědu vy?

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU