
Avokádo buď milujete, nebo ho nemůžete vystát. Šéfkuchař Roman Paulus vám tentokrát dopomůže k té první variantě se skvělým a hlavně lehkým avokádovým salátem. Při jeho přípravě využijete rajčata, kukuřici, ale také cuketu, která zajistí, že salát zůstane dlouho křupavý a osvěžující. K tomu se naučíte připravit i jednoduchou zálivku z limetkové šťávy. Salát si pak můžete dát jen tak, s chlebem či domácí focacciou, případně ho můžete použít i jako prémiovou přílohu ke grilovanému masu. Garantujeme, že si pochutná každý mileniál. A nejenom ten!
Recept na avokádový salát
Suroviny:
- 1 mladá cuketa
- 12 cherry rajčátek
- 1 červená cibule
- 1 lžíce sekané pálivé papričky
- 50 g sterilované sladké kukuřice
- 2 avokáda
- hrst čerstvého koriandru a listové petržele
- limetka (šťáva)
- sůl
- pepř
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Postup:
Avokádo oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na větší kusy.
Tip: Jak oloupat avokádo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Cuketu nakrájíme na plátky, rajčata na čtvrtiny, cibuli na proužky, papričku najemno a kukuřici scedíme. Vše smícháme v míse a přidáme avokádo a nahrubo nasekané bylinky.
Z limetkové šťávy, soli, pepře a olivového oleje připravíme zálivku, kterou salát ochutíme.
Před servírováním znovu promícháme a podáváme jako lehkou večeři, rychlý oběd a nebo jako přílohu ke grilování.
Komentáře (0)
zobrazit vše