
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
- Škvarkové housky
- Piškotový korpus
- Bezlepkový štrúdl s jablky
- Punčový řez
Vůně domácího pečiva příjemně naladí každého. K tomu, aby se vůně čerstvě upečených houstiček linula i vaší kuchyní, nepotřebujete žádné velké kulinářské umění, stačí jen několik surovin a zvládne to úplně každý. Tyto malé houstičky vám zpříjemní začátek dne, budete-li je podávat k snídani, hodí se ale i na party jako příloha k různým finger food pokrmům. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu se dozvíte co udělat, aby těsto dobře vykynulo nebo jak banketky „zaplést“. Upečte je podle receptu našeho šéfkuchaře Romana Pauluse a zjistíte, že nejlépe chutnají ještě teplé s máslem.
Recept na banketky
Suroviny
- 30 g droždí
- 30 g cukru
- 500 g vody
- 1 kg hladké mouky
- 125 g oleje
- 30 g soli
- hrubozrnná sůl, kmín, mák nebo sezam na posypání
Postup
Rozdrobené droždí smícháme se špetkou cukru, trochou vlažné vody a mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého kvásku, mouky, oleje, soli, cukru a zbytku vlažné vody vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále dlouhý válec, ze nějž odkrajujeme menší kousky a tvarujeme malé houstičky, bochánky nebo pletýnky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout. Vykynuté banketky potřeme vodou, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem, mákem nebo sezamem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut dozlatova.
Necháme vychladnout a podáváme namazané máslem.
Komentáře (0)
zobrazit vše