Roman Paulus

Bešamel

Bešamel je jedna z nejjednodušších omáček, která se používá při přípravě zapečených pokrmů, zejména lasagní. Základem je jíška, kterou připravíme z mouky, másla a teplého mléka. Stačí přidat nějaké bylinky a hotovo. Podívejte se na video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit vynikající bešamel.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 650 ml plnotučné mléko
  • 3 × bobkový list
  • 10 × kuličky nového koření
  • 10 × celý černý pepř
  • 1 × cibule
  • 100 g máslo
  • 70 g hladká mouka
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Mléko dáme do malého hrnce, přidáme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, oloupanou a přepůlenou cibuli. V druhém hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku, krátce promícháme a necháme vychladnout.

Teplé mléko scedíme a vmícháme do studené jíšky. Ochutíme solí, pepřem a za stálého míchání vaříme 15-20 minut.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU