
podívejte se na video
- Knedlíky v české kuchyni
- Tvarohové knedlíky s jahodami
- Bramborové knedlíky
- Houskové knedlíky
- Špekové knedlíky
- Hrnečkové knedlíky
- Chlupaté knedlíky
- Karlovarské knedlíky
- Knedlíky z polenty
- Karlovarský knedlík s jáhlami
- Bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem
- Kopřivové knedlíky se schwarzwaldskou šunkou
- Tradiční játrové knedlíčky
K přípravě bramborových knedlíků potřebujete nejen brambory, ale také mouku a vejce. Brambory nemusí být čerstvě uvařené, můžete také využít ty z minulého dne od oběda. Forma knedlíku záleží jenom na Vás. Můžete je udělat v podobě menších kuliček, válečku, který potom nakrájíte na plátky nebo šišek. Těsto můžete také využít k přípravě italských noků. Podívejte se na trik a vyzkoušejte je sami.
Recept na přípravu bramborových knedlíků
Suroviny:
- 300 g brambor
- 1 vejce
- sůl
- 100 g hrubé mouky
Postup:
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nechte vychladnout a propasírujte. Přidejte vejce, osolte a zamíchejte. Přidejte mouku a vypracujte těsto. Z hotového těsta vyválejte šišku. Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 20 minut. Poté nakrájejte na plátky.
Komentáře (0)
zobrazit vše