Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Neobvyklá svačina, lehká večeře nebo pochoutka na večírku? Na všechny příležitosti se hodí italská bruschetta! V nejnovějším díle Kulinářské akademie vám Roman Paulus ukáže, že tato klasika italské kuchyně není jen univerzálním předkrmem, ale také jednou z možností experimentovat s chutěmi. Základní verzi bruschetty s rajčaty, bazalkou, česnekem a olivovým olejem můžete doplnit o další suroviny, třeba sušená rajčata, karamelizovanou cibulku nebo ančovičky. Navíc se dozvíte, jaký chléb použít, jak ho správně opéct nebo jak připravit karamelizovanou cibulku.

Recept na bruschettu s rajčaty

Suroviny

  • červená cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • cukr
  • pepř
  • bílé pečivo na bruschettu
  • česnek
  • čerstvá rajčata
  • sušená rajčata
  • čerstvá bazalka
  • rukola
  • ančovičky
  • parmezán

Postup

Zkaramelizovaná cibule

Cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, osolíme a posypeme trochou cukru, necháme zkaramelizovat a opepříme.

Bruschetta

Bílé pečivo ogrilujeme v rozehřáté grilovací pánvi bez tuku z obou stran, potřeme česnekem a pokapeme olivovým olejem.

Čerstvá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájená sušená rajčata, nasekaný česnek, nakrájenou bazalku, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a naneseme na pečivo. Ozdobíme karamelizovanou cibulí, ančovičkami nakrájenými na menší kousky a pár lístky rukoly a posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.