Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Tuňákový tatarák můžete podávat na několik způsobů, vždy však vypadá a hlavně chutná. Chuť syrové ryby by měla být zvýrazněna vhodně vybranými surovinami. Tuňák si rozumí s avokádem a salátovou okurkou, ty budou vždy správnou volbou. Tuňákový tatarák je čerstvý a lehký pokrm, ve kterém by nemělo chybět trochu pikantnosti v podobě čerstvě mletého pepře nebo chilli papričky. Milovníci asijské kuchyně by neměli zapomínat na sójovou omáčku, zázvor nebo sezam – celý pokrm tak získá lehký orientální nádech. Hledáte originální recept na tuňákový tatarák? Najdete ho v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu. Roman Paulus vám prozradí svůj recept na bruschettu s tuňákovým tatarákem a ukáže, jak tuňáka správně nakrájet a dochutit.

Recept na bruschettu s tuňákovým tatarákem

Suroviny

Tuňákový tatarák

  • tuňák
  • kapary
  • chilli paprička
  • jarní cibulka
  • sójová omáčka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Bruschetta

  • italský chléb na bruschetty
  • česnek

Na zdobení

  • avokádové pyré (avokádo, citronová šťáva, sůl, pepř, tabasco)
  • sezam
  • marinovaný zázvor
  • výhonky

Postup

Tuňákový tatarák

Tuňáka nakrájíme nejdříve na plátky a následně na kostičky, přidáme pokrájené kapary, chilli a jarní cibulku, trochu sójové omáčky, olivový olej, osolíme, opepříme, zamícháme a necháme chvíli odstát.

Bruschetta

V grilovací pánvi bez tuku opečeme plátky bílého chleba z obou stran, poté potřeme česnekem, zakápneme olivovým olejem.

Tatarák naneseme na opečený bílý chléb a dozdobíme avokádem, sezamem, marinovaným zázvorem, řasou a výhonky. Na každou bruschettu naneseme tuňákový tatarák a pomocí cukrářského sáčku avokádové pyré, které připravíme rozmixováním všech surovin. Dozdobíme marinovaným zázvorem nakrájeným na nudličky, orestovaným sezamem a výhonky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.