
Běžně se burgery připravují z hovězího masa, čas od času ale neuškodí ochutnat něco jiného – tentokrát vám doporučíme rybí burger. Milovníci lososa tento nový způsob podávání určitě s radostí přivítají, oblíbí si ho ale i ti, kteří ryby přímo nevyhledávají. Velkou roli v tomto pokrmu (jako vždy) hraje čerstvost surovin, kvalitní pečivo a správně vybrané přílohy. V nejnovějším dílu Kulinářské akademie se dozvíte, jak z lososa připravit hamburger a s jakými přílohami rybí maso chutná nejlépe. K rybímu burgeru se hodí speciální hamburgerová houska, chcete vědět jaká? Podívejte se na video s Romanem Paulusem, kde se vše dozvíte.
Suroviny:
- 600 g lososa bez kůže
- 1 menší červené cibule
- 2 lžíce sekané petrželky
- 2 lžíce sekané bazalky
- sůl
- pepř
- 1 citron (kůra)
- 4 černé housky na hamburger
- rostlinný olej na opečení
- listy hlávkového salátu
- 200 g guacamole
- rajčata
- okurky
Postup:
Lososa očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do mixéru, přidáme červenou cibuli nakrájenou na menší kousky, opepříme, osolíme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nasekané bylinky a rozmixujeme, ne však úplně najemno. Směs dochutíme a vytvarujeme burgery, které opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi s trochou oleje. Lososa nepropékáme úplně, uvnitř musí zůstat šťavnatý.
Černou housku na hamburger rozřízneme a opečeme z obou stran v téže pánvi.
Na spodní část bulky položíme list salátu, plátky rajčat a okurky, lososový burger a guacamole a uzavřeme vrchní částí housky.
Servírování
Burger z lososa podáváme se zbylým guacamole, které servírujeme podáváme v misce zvlášť. Místo klasických hranolek můžeme podávat hranolky z čerstvých okurek.
Komentáře (0)
zobrazit vše