Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Šéfkuchař Roman Paulus připravil návod na grilování hovězího vysokého roštěnce – ze kterého se dělají například i ribeye steaky – vcelku. Potřebujete k tomu jen vědět, jak maso předem svázat, aby dobře drželo pohromadě, a pak taky mít dostatek trpělivost. Je to totiž práce (nebo spíš zábava) na dvě až tři hodiny. Odměnou za dlouhé čekání vám bude výborné maso, na kterém si pochutnáte nejlépe s grilovaným zeleným chřestem a beárnskou omáčkou.

Recept na celý hovězí vysoký roštěnec s grilovaným chřestem

Potřebujeme:  grill, uhlí, provázek, teploměr, odštěpky z tvrdého dřeva

Suroviny:

  • hovězí vysoký roštěnec (ribeye)
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • zelený chřest
  • extra panenský olivový olej
  • béarnská omáčka

Postup:

Maso v celku svážeme provázkem, aby drželo tvar.

Tip: Jak svázat maso se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Následně ho osolíme, opepříme a zasypeme čerstvými lístky tymiánu a rozmarýnu. Maso zprudka zatáhneme v rozpáleném grilu na 250 °C minutu z každé strany.

Do masa vpíchneme teploměr a v chladnější části grilu pomalu pečeme. Teplotu v grilu necháme spadnout až na 110 °C a pečeme 2–3 hodiny, dokud nebude uvnitř masa teplota 56 °C.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Přibližně 15 minut před koncem přidejte do grilu předem namočené odštěpky z tvrdého dřeva, aby se maso proudilo.

Z hotového ribeye sundáme provázek, nakrájíme na 1 centimetr silné plátky, které osolíme a podáváme s grilovaným chřestem a beárnskou omáčkou.

Tip: Jak ugrilovat zelený chřest a připravit beárnskou omáčku se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.