Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Černé housky na hamburgery

Určitě s námi budete souhlasit, že se jí i očima, díky tomu je konzumace jídla opravdovým požitkem. Vzhled jídla zvyšuje chuť a vzbuzuje v nás touhu hned se do něj zakousnout. Pokud rádi experimentujete, vyzkoušejte recept Romana Pauluse z Kulinářské akademie Lidlu na černou housku na hamburgery. Klíčovou surovinou je sépiové barvivo. Zní to sice exoticky, ale s pomocí videoreceptu to hravě zvládnete. Dozvíte se, jak připravit kvásek, jak těsto rovnoměrně obarvit, co udělat, aby těsto správně vykynulo a jak housky upéct, aby byly křupavé.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
7

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Černé housky na hamburgery ( 7 porcí)

  • 17 g droždí
  • 35 g cukru
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 2 × vejce „M“
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 14 g soli
  • 65 g másla
  • 2 × sáčky se sépiovým inkoustem
  • sezam na posypání
  • Kuchyňský robot
  • Váha
  • Pečící papír
  • Utětka

POSTUP


Droždí smícháme s cukrem a trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Z mouky, másla, 1 vejce, soli, sépiového inkoustu, zbytku mléka a kvásku vypracujeme, ideálně v  kuchyňském robotu, hladké těsto, které přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu, propracujeme rukama a rozdělíme kousky o váze 120 g, ze kterých vytvarujeme hladké bochánky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, překryjeme utěrkou a opět necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Nakynuté bochánky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v  troubě předehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova. Po vyndání z trouby necháme vychladnout (15-20 minut), až poté rozkrajujeme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU