Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Parmská šunka chutná skvěle třeba i jen tak! Ale skutečně si na ní pochutnáte, když si z ní připravíte chipsy. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Je to snadné, hotovo budete mít už za 30 minut a pokud zrovna nemáte po ruce parmskou šunku, poradíte si i se šunkou schwarzwaldskou, panchetou nebo anglickou slaninou. Takové chipsy pak udělají mnoho parády například v těstovinách, krémových omáčkách nebo třeba v salátech.

Recept na chipsy z parmské šunky

Potřebujeme:  2 pečicí plechy, pečicí papír

Suroviny:

  • parmská šunka na plátky

Postup:

Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe na něj plátky parmské šunky, aby se nepřekrývaly, přikryjeme druhou vrstvou papíru a zatížíme druhým plechem. Takto narovnané plátky sušíme v troubě vyhřáté na 130 °C asi 30 minut. Pokud by byly málo křupavé, dosušíme bez přiklopení.

Na co použít chipsy z parmské šunky?

Tato delikatesa se hodí k dokončení právě uvařených jídel. Vynikne zejména v těstovinách, nocích, nebo k posypání krémových omáček, polévek či salátů

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.