
- Sypaný chlebíček
- Chlebíček se šunkovou pěnou
- Šunkový chlebíček
- Hermelínový chlebíček
- Kanapky se šunkou
- Kanapky s uzeným lososem
- Kanapky s tatarákem
- Bruschetta s rajčaty, zkaramelizovanou cibulí a ančovičkami
- Bruschetta s tuňákovým tatarákem
- Bruschetta s lososovým tatarákem
- Bruschetta se šunkou a lilkovým kaviárem
- Jak využít baba ganoush?
- Sýrový chlebíček
- Chlebíčky s rybí pomazánkou
- Kanapky – mini quiche
Máte rádi uzené ryby? Připravte vynikající rybí chlebíčky na oslavu, které budou skvělou alternativou ke klasickým retro chlebíčkům s bramborovým nebo pochoutkovým salátem. Podívejte se na video šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu a dozvíte se, jak tradiční chlebíčky připravit, recept na salát z uzené makrely i tipy, jak vhodně pochoutku ozdobit, aby byla jako od opravdového profesionála. Předveďte se letos na Silvestra a překvapte své přátele oblíbenými a přesto jednoduchými a rychlými chlebíčky.
Recept na chlebíčky s rybí pomazánkou
Suroviny:
Rybí pomazánka
- 150 g uzené makrely
- 1 červená šalotka
- 2 vejce
- 1 citron (šťáva)
- dijonská hořčice
- 100 g nakládaných okurek
- 100 ml majonézy
- pepř
- sůl
Chlebíček
- 10 plátků veky
- 5 nakládaných okurek
- 5 křepelčích vajec
- červená paprika
- čerstvého koriandru
Postup:
Rybí pomazánka
Uzenou makrelu bez kostí a bez kůže rozdrobíme. Šalotku nasekáme najemno, vejce uvaříme natvrdo a nasekáme na kostičky a okurku nakrájíme na nudličky. Veškeré suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu.
TIP: Jak připravit lahodnou domácí majonézu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Chlebíček
Hotový salát nanášíme vidličkou na plátky veky.
Zdobíme půlkou křepelčího vajíčka vařeného natvrdo, proužkem červené papriky, ozdobně nakrájenou kyselou okurkou a lístkem koriandru.
Komentáře (0)
zobrazit vše