
- Knedlíky v české kuchyni
- Tvarohové knedlíky s jahodami
- Bramborové knedlíky
- Houskové knedlíky
- Špekové knedlíky
- Hrnečkové knedlíky
- Chlupaté knedlíky
- Karlovarské knedlíky
- Knedlíky z polenty
- Karlovarský knedlík s jáhlami
- Bramborovo-tvarohové knedlíky s medvědím česnekem
- Kopřivové knedlíky se schwarzwaldskou šunkou
- Tradiční játrové knedlíčky
- Kynuté knedlíky plněné borůvkami
Proč se chlupatým knedlíkům říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do bramborového těsta, které se podobá klasickému bramborovému těstu, přidávají ještě syrové brambory. Ty po uvaření z knedlíku lehce vyčuhují a vytvářejí „chloupky“. Chlupaté knedlíky skvěle chutnají samostatně pokapané sádlem a posypané pažitkou nebo orestovanou cibulkou. Můžete je také podávat jako přílohu ke guláši nebo pečenému masu. Podívejte se na následující video, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak chlupaté knedlíky připravit.
Recept na přípravu chlupatých knedlíků
Suroviny:
- 200 g vařených brambor
- 2 vejce
- sůl
- 100 g syrových brambor
- 100 g hrubé mouky
Postup:
Uvařené brambory propasírujte, přidejte vejce, osolte a přidejte najemno nastrouhané a vyždímané syrové brambory. Promíchejte a postupně přidávejte mouku. Z vypracovaného těsta vytvarujte pomocí lžíce knedlíky, které vařte ve vroucí osolené vodě 5 – 6 minut. V průběhu vaření knedlíky otáčejte, aby se dobře provařily. Uvařené knedlíky sceďte.
Komentáře (2)
Miki
přidáno před 119 dny
A kde je to video? :-(
odpověď
Miki
přidáno před 119 dny
Aha :-) už jsem to objevil :-)))
zobrazit vše