Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Potřebujeme:  pečicí papír, pečicí plech

Recept na chřestový štrúdl s jahodami

 

Suroviny na 2 štrúdly:

  • 2 listová těsta
  • 150 g strouhanky
  • 1 lžíce másla
  • 100 g třtinového cukru
  • mletá skořice
  • 300 g mražených jahod
  • 300 g vařeného bílého chřestu
  • 100 g vařeného zeleného chřestu
  • vejce na potření
  • vanilková/jahodová/ořechová zmrzlina
  • moučkový cukr na ozdobu
  • čerstvé jahody na ozdobu

Na drobenku:

  • 80 g másla
  • 160 g hrubé mouky
  • 160 g třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice

 

Postup:

Bílý a zelený chřest uvaříme v osolené vodě do měkka.

V pánvi s máslem opražíme strouhanku a smícháme s třtinovým cukrem a skořicí.

Z másla, hrubé mouky, třtinového cukru a lžičky skořice rukama připravíme drobenku.

 

Na rozložené listové těsto dáme polovinu opražené strouhanky, poté naskládáme zmrzlé jahody, zasypeme zbylou strouhankou a navrch položíme vařený bílý i zelený chřest.

 

Tip: Jak uvařit chřest se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Těsto zatočíme a konce pomažeme vajíčkem. Štrúdl přemístíme na pečicí plech s pečicím papírem spojem dolů, celý závin ještě pomažeme vajíčkem a posypeme drobenkou.

 

Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 7–8 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme dalších 12–15 minut.

 

Necháme lehce vychladnout a podáváme se zmrzlinou, čerstvou jahodou, lístkem meduňky a posypané moučkovým cukrem.

 

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.