
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
- Škvarkové housky
- Piškotový korpus
- Bezlepkový štrúdl s jablky
- Punčový řez
Osvěžující a přitom tak snadný! Recept na citronový koláč ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak připravit citronovou náplň do slavného „lemon tart“, jak docílíte té správné konzistence citronového krému a přidá i tipy, jak dezert ozdobit bílkovým sněhem na zapékání, ovocem či zkaramelizovaným cukrem. Ať už máte raději tartaletky nebo velký ovocný koláč, s touhle jemnou citrusovou náplní docílíte těch nejlepších výsledků!
Recept na citronový koláč
Potřebujeme: flambovací pistole, metlička
Suroviny na dva koláče:
- 500 ml citronové šťávy
- 175 g másla
- 600 g cukru
- 43 g vanilkového pudinkového prášku
- 300 g vajec
- 115 g žloutků
- korpus na koláč o průměru 25 cm
- třtinový cukr
- sníh na zapékání dezertů
Postup:
Většinu citronové šťávy, máslo a cukr za stálého míchání přivedeme do varu. Vanilkový pudinkový prášek rozmícháme se zbytkem studené citronové šťávy a přidáme k vroucímu základu. Krátce provaříme, mícháme, menší část takto připraveného základu nalijeme do misky k rozšlehaným vejcím se žloutky a dobře zamícháme. Ty pak přelijeme zpátky do hrnce ke zbytku vařící šťávy. Ještě jednou krátce zahřejeme (necháme opravdu jen párkrát zabublat) v hrnci a hotový krém nalijeme do připraveného korpusu.
Tip: Jak připravit korpus na ovocný koláč se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Po ztuhnutí a vychladnutí posypeme třtinovým cukrem (podobně jako Crème brûlée) nebo ozdobíme sněhem za zapékání dezertů a zapečeme flambovací pistolí. Nakonec ozdobíme i ovocem a čerstvou mátou.
Tip: Jak připravit sníh na zapékání dezertů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Komentáře (2)
D
přidáno před 284 dny
Dobrý den, co když nemám flambovací pistoli. Lze tento detert zapéct v troubě? Asi ne, že?
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 283 dny
Dobrý den, osobně jsme zapékat v troubě nezkoušeli. Nicméně když troubu rozpálíte na maximum a zapnete větráček, teoreticky by se dílo mohlo povést. Dějte nám vědět, jak to u vás dopadlo, rádi se také něco přiučíme ;-) Dobrou chuť a hodně zdaru při pečení :-)
zobrazit vše