
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
Domácí croissanty jsou specialita, kterou ohromíte každou návštěvu. Jejich příprava navíc není zdaleka tak komplikovaná, jak byste si mohli myslet! Šéfkuchař Roman Paulus připravil přehledný video recept, díky kterému zvládnete upéct krásně měkké croissanty jako z pařížské pekárny i vy. Stačí k tomu vědět, jak připravit plundrové těsto, a mít dostatek času a trpělivosti.
Recept na croissanty
Potřebujeme: pečicí papír, váleček, rádlo
Suroviny:
- plundrové těsto
- 1 žloutek
- ½ lžíce medu
- 50 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
- 100 ml vody
- 100 g krupicového cukru
Postup:
Tip: Jak připravit domácí plundrové těsto se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Studené těsto vyválíme na velikost přibližně A3 a šířku 3–4 mm, nakrájíme na velké štíhlé trojúhelníky (10–12 kusů), které zarolujeme a necháme asi 40 minut kynout při pokojové teplotě. Před pečením potřeme směsí, žloutku, medu a smetany. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova až spíše do tmava.
Během pečení připravíme cukrový sirup. Cukr s vodou promícháme a krátce povaříme. Po vyndání croissantů z trouby je ještě horké bohatě potřeme sirupem. Před jídlem necháme alespoň 10–15 minut vychladnout.
Komentáře (0)
zobrazit vše