
- Univerzální těstíčko
- Jak uvařit rýži?
- Druhy rýže
- Gratinované brambory
- Domácí hranolky
- Bylinkové máslo
- Quinoa
- Pepř
- Polenta
- Smažená polenta
- Zapečená polenta s rajčaty
- Pikantní ořechy
- Pohanka
- Velikonoční nádivka
- Nádivka se sušeným ovocem
- Hráškový krém
- Domácí ochucené octy
- Sníh na zapékání dezertů
- Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem
- Krémová mrkvová polévka
- Parmezánová miska a chipsy
- Škvarky
Bramborové hranolky jsou velmi oblíbenou přílohou, a to nejen u dětí. Objevují se v různých tvarech a velikostech a podávají se s různými omáčkami nebo dipy. Hranolky si můžete dát na každém rohu, ale žádné nebudou chutnat tak, jako když si je připravíte sami doma. Pokud se budete držet rad Romana Pauluse, pochutnáte si na hranolkách, které jsou na povrchu zlatavé a křupavé a uvnitř měkké a nadýchané.
Na přípravu domácích hranolek potřebujete: moučné brambory, rostlinný olej, mořskou sůl.
Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Vložte do vroucí vody na 20 – 25 vteřin, vyjměte a osušte utěrkou. Předvařené hranolky ponořte do oleje rozehřátého na 120 °C a smažte tak dlouho, dokud nebudou měkké. Vyjměte na talíř, olej rozehřejte na 180 °C a hranolky usmažte dozlatova. Vyjměte na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, osolte a podávejte.
Komentáře (8)
Mallda
přidáno před 475 dny
Ahoj a co takhle hovězí loupaná plec na černém pivě je to fakt super 👌
odpověď
MC
přidáno před 835 dny
Nedaří se mi pořád dobře dochutit rajská omáčka. Nevím, kde dělám chybu. Můžete mě ji naučit?
odpověď
P.Veltrubský
přidáno před 1171 dny
V souvislosti s hranolky posílám recept na naši štědrovečerní večeři - naučila mne ji moje máma, vyrostlá ve Francii a Belgii, já jsem ji již naučil děti i vnuky: K domácím hranolkům přidám v bešamelové omáčce prohřátý špargl (chřest) a každý si ještě z mísy nabere plátky studené šunky. Chuťový koncert a večeře připravená za chvilku (hranolky den předem) a v kuchyni není skoro co uklízet.
odpověď
kuchynelidlu.cz
přidáno před 1171 dny
Tak to musíme vyzkoušet! Děkujeme Vám za tip, pane Veltrubský ;)
Dee
přidáno před 1172 dny
Bezvadné, moc děkuji za "maminkovské" vychytávky! Ty v kuchařkách a receptech chybějí.
odpověď
katka
přidáno před 1172 dny
To je víborné video. Už dlouho zkouším jak na domácí hranolky. Díky za recept.
odpověď
Mili
přidáno před 1173 dny
Dobrý den, prosím o nějakou jednoduchou přípravu pstruha a přílohy k němu.
odpověď
kuchynelidlu.cz
přidáno před 1172 dny
Dobrý den, Mili, pstruha jsem v Kuchyni Lidlu připravovali již několikrát, recepty najdete zde https://kuchynelidlu.cz/recepty?SearchQuery=pstruh. Přejeme Vám dobrou chuť.
zobrazit vše