
- Cibule na několik způsobů
- Jak oloupat chřest?
- Jak oloupat grilovanou papriku?
- Jak snadno oloupat rajče?
- Jak dobře ugrilovat papriku?
- Pečený česnek
- Jak uvařit zelený chřest
- Řapíkatý celer
- Dýně
- Květák
- Petrželové chipsy
- Fenykl
- Olivová tapenáda
- Celer
- Dip z pečených paprik
- Domácí sušená rajčata
- Krémový špenát
- Restovaný lilek
- Mrkev
- Topinambury
- Baba ganoush
- Zelenina ve sladkokyselém nálevu
- Ratatouille
- Zapečené ratatouille
- Zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem
- Vídeňská cibulka
- Česnekové chipsy
- Blanšírování
- Dýňová pomazánka
- Pomazánka z černého kořene a uzeného lososa
- Grilovaná zelenina
- Kaše ze sladkých brambor
- Nakládaná dýně
- Jak zpracovat růžičkovou kapustu
- Rebarbora a rychlý rebarborový kompot
- Grilovaný chřest se sezamovým dresinkem
- Drobenka a rebarborový crumble
- Marinovaný zázvor
Že nevíte, co je to crumble? Tak to si pochutnáte! Šéfkuchař Roman Paulus jako dezert připravil „obrácený koláč“ známý jako crumble – s rebarborou a jahodami. K tomu ukáže i to, jak připravit drobenku nebo jak zkaramelizovat třtinový cukr. Drobenku (někdy se jí říká žmolenka) pak můžete využít i jinde při pečení – třeba u koláčů. A když vám crumble zachutná (výborný je se zmrzlinou), tak vyměňte rebarboru třeba za hrušky, švestky nebo jablka a ochutnejte jeho další varianty.
Recept na drobenku a rebarborový crumble
Potřebujeme: zapékací mísu
Suroviny:
Drobenka:
- 80 g másla
- 160 g cukru krystal
- 160 g hrubé mouky
Rebarborový crumble:
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce strouhaného zázvoru
- 400 g rebarbory
- špetka skořice
- 1 lžíce tuzemáku
- 2 jahody
- čerstvá meduňka
- vanilková zmrzlina
Postup:
Jak připravit drobenku?
Drobenka (někdy nazývaná žmolenka) není žádná věda. Připravíme ji z mouky, másla a krupicového cukru. Suroviny dáme do mísy a rukama „žmouláme“ tak dlouho, dokud se správně nedrobí.
Hotovou ji můžeme přendat do krabičky a uchovávat v lednici minimálně týden na další použití.
Rebarborový crumble:
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Třtinový cukr v pánvi opatrně zkaramelizujeme, přidáme nastrouhaný zázvor, poté připravenou rebarboru, skořici, tuzemák a krátce podusíme.
Hotovou směs přendáme do zapékací misky, přidáme na čtvrtiny pokrájené jahody, posypeme bohatou vrstvou drobenky a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C dozlatova (15–20 min).
Podáváme s vanilkovou zmrzlinou a ozdobené lístky čerstvé meduňky.
Komentáře (0)
zobrazit vše