
- Domácí noky
- Domácí špecle
- Focaccia
- Pita chléb
- Pařížské noky
- Langoše
- Housky na hamburgery
- Černé housky na hamburgery
- Banketky
- Domácí nudle do polévky
- Korpus na ovocný koláč
- English muffin - Anglické muffiny
- Odpalované těsto – věnečkové labutě
- Velikonoční jidáše
- Citronový koláč
- Velikonoční beránek
- Mazancový věnec
- Brioška
- Domácí chléb ze zámku
- Indický chléb naan
- Chřestový štrúdl s jahodami
- Rebarborový koláč
- Litý meruňkový koláč s drobenkou
- Plundrové těsto na croissanty
- Croissanty
- Medovníkové pláty
- Dýňový koláč
- Dort medovník
- Koláčky s dvojí náplní
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Italské grissini
- Domácí kváskový chléb
- Škvarkové housky
- Piškotový korpus
- Bezlepkový štrúdl s jablky
- Punčový řez
Existuje nějaký koláč, který je jak snadný na přípravu, tak neobyčejně dobrý? Samozřejmě, je to tento! Šéfkuchař Roman Paulus využil podzimní sezóny a představil, co udělat s hokaido dýní. Jeho skvělý litý dýňový koláč si tak můžete připravit i vy. Bude vám k tomu stačit koláčový korpus a jen několik málo surovin. Za necelou hodinku si pak můžete pochutnávat na samotném koláči, nebo na jeho kombinaci s vanilkovou, karamelovou nebo dýňovou zmrzlinou.
Recept na dýňový koláč
Potřebujeme: forma na dort (⌀ 25 cm), metlička, stěrka, mixér
Suroviny:
- korpus na koláč (⌀ 25 cm)
- 250 g dýňového pyré (hokaido)
- 2 vejce „M“
- 250 g kondenzovaného mléka
- ¼ lžičky perníkového koření
- špetka mletého sušeného zázvoru
- šlehačka
- 2 lžíce krupicového cukru
- hrst dýňových semínek
- čerstvá meduňka na ozdobu
Postup:
Podle receptu Kulinářské akademie Lidlu zde si předem připravíme korpus.
Dýni uvaříme, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme na pyré.
V míse rozmícháme dýňové pyré, vejce, kondenzované mléko, perníkové koření a mletý zázvor. Směs vlijeme do předpečeného korpusu a pečeme v předehřáté troubě na 150 °C 30–40 minut.
Podáváme vychladlé, například s domácí vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou a zkaramelizovanými dýňovými semínky.
Jak připravit zkaramelizovaná semínka z dýně?
V pánvi rozehřejeme a následně zkaramelizujeme cukr, do kterého nasypeme dýňová semínka. Zamícháme, necháme vychladnout a vychutnáme na domácím zákusku, zmrzlinovém poháru nebo u oblíbeného filmu.
Komentáře (0)
zobrazit vše