
- Filetování pstruha
- Jak filetovat grilovanou rybu?
- Několik slov o krevetách
- Jak připravit krevety
- Mušle slávky
- Sépiové kroužky
- Steak z tuňáka
- Tatarák z tuňáka
- Tataki z tuňáka
- Jak podávat čerstvé ústřice
- Zapečené ústřice s holandskou omáčkou
- Jak filetovat mořský jazyk
- Mořský jazyk po mlynářsku
- Grilovaná telecí játra
- Grilovaný mečoun se salátem z petržele a fazolí
- Grilovaný mořský vlk
- Norský losos uzený v teplém kouři
- Sushi – jak naporcovat tuňáka
- Sushi – jak naporcovat mořského vlka
- Sushi – jak naporcovat lososa
- Tuňákový tatarák
- Humří polévka
Máte rádi telecí játra? Připravte si s námi skvělá játra na grilu a česnekem a tymiánem! Roman Paulus vám v následujícím videu ukáže, že letní grilování nebo párty můžete pojmout i originálně a svým přátelům připravit pokrm plný vitamínů B a železa. Výborný a snadný recept je rychle hotový a potěší každého milovníka játrových pochoutek. Určitě se na videorecept podívejte a objevte tajemství a tipy profesionálního šéfkuchaře.
Grilovaná telecí játra
Suroviny
- 600 g telecích jater
- pepř
- extra panenský olivový olej
- rostlinný olej
- 4 větvičky rozmarýnu
- 6 stroužků česneku
- 4 větvičky cherry rajčátek
- 4 předvařené brambory
- 2 cibule
- 2 zelená jablka
- třtinový cukr na obalení
- 4 lžíce balsamica
- sůl
Postup
Brambory si i se slupkou předvaříme. Uvařené brambory a jablko pokrájíme na měsíčky, cibuli na širší kolečka a vše zatím odložíme stranou.
Telecí játra opepříme, zakápneme olivovým olejem a zprudka, ale opatrně, grilujeme z každé strany asi 1,5 minuty.
Mezitím smícháme olivový a rostlinný olej v poměru 1:1, přidáme stroužky česneku, čerstvý rozmarýn, játra do misky přendáme a necháme dopéct 4-5 minut na chladnější části grilu.
Do grilu dále vložíme větvičku cherry rajčátek, předvařené brambory, cibuli a jablko, obojí obalené ve třtinovém cukru. Cibuli a jablko necháme na grilu zkaramelizovat, brambory a rajčata klasicky opečeme.
Hotová játra vyndáme z oleje na talíř (včetně česneku a větvičky rozmarýnu), osolíme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
Dresink připravíme smícháním balsamica, olivového oleje, pepře a soli.
Servírování
Na talíř pokládáme jablka, brambory a játra i s rozmarýnem a česnekem. Navrch položíme zkaramelizovanou cibuli a přidáme větvičku grilovaných rajčat.
Komentáře (0)
zobrazit vše