Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Chřestová sezóna se s tou grilovací překrývá jen velice krátce, a tak je potřeba toho řádně využít! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na grilovaný zelený chřest s asijskými tóny. S tímto receptem se před všemi blýsknete a navíc využijete i řadu netradičních surovin, jako jsou řasa nori, arašídový olej nebo rýžový ocet. K tomu se také naučíte připravovat volská oka z křepelčích vajec, která chřest výborně doplňují. Asijský nádech tohoto receptu dotvoří i výhonky (nebo klíčky), třeba z hrášku nebo řeřichy.

Recept na grilovaný chřest se sezamovým dresinkem

Potřebujeme:  grilovací pánev nebo gril, mixér

Suroviny:

Chřest:

  • 800 g zeleného chřestu
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce lehké sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce arašídového oleje
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 červená pálivá paprička
  • 4 křepelčí vajíčka
  • bio extra panenský olivový olej
  • zelené výhonky (řeřicha, hrášek, apod.)
  • sůl

Posyp:

  • 1 lžíce černého sezamu
  • 1 lžíce bílého sezamu
  • 10 kuliček sušeného zeleného pepře
  • 2 listy Nori řasy

 

Postup:

Zelený chřest očistíme a na sucho opečeme na grilu nebo v grilovací pánvi.

 

Česnek, šalotku a lehce pálivou papričku bez semínek nasekáme najemno a smícháme v míse. Přidáme třtinový cukr, sójovou omáčku, rybí omáčku, arašídový olej, sezamový olej, rýžový ocet a důkladně promícháme.

 

V pánvi nasucho opražíme černý i bílý sezam. Oba dáme do mixéru, přidáme drcený zelený pepř, nalámané listy Nori řasy a rozmixujeme najemno.

 

Z křepelčích vajíček v rozpálené pánvi s olivovým olejem usmažíme volská očička.

 

Servírování:

Na talíř nandáme grilovaný chřest, polijeme ho zálivkou, posypeme sezamovým posypem a ozdobíme volskými očičky, zelenými výhonky a lehce osolíme.

 

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.