Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Mořský vlk, známý rovněž jako mořčák chutný nebo mořský okoun, podávaný s citronovo-bylinkovou marinádou a rajčatovým salátem je ideálním letním pokrmem, ve kterém jednoduché a snadno dostupné suroviny vytvoří nevšední chuťový zážitek. Roman Paulus vám prozradí, jak ho připravit na grilu a přidá k tomu i pár užitečných tipů. Dozvíte se, jak rybu ochutit, jak ji ogrilovat a jaká příloha se k ní nejlépe hodí. Mořský vlk má výjimečné maso, které je nejen chutné, ale rovněž pevné, takže se skvěle hodí k tepelnému zpracování. Pro své maso se stal jednou z prvních ryb, které se začaly komerčně chovat v Evropě. Určitě si nenechte ujít následující videorecept Kulinářské akademie Lidlu, který prostě musíte ochutnat.

Grilovaný mořský vlk

Suroviny

Mořský vlk

  • 4 ks mořského vlka
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 4 snítky tymiánu

K podávání dle chuti

  • 400 g předvařených brambor

Salát z barevných rajčat

  • 400 g barevných rajčat
  • 1 červená cibule
  • 5 lístků bazalky
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce balsamica
  • třtinový cukr dle chuti

Zálivka

  • 2 lžíce kapar
  • 1 citron (segmenty + šťáva)
  • velkolistá petržel
  • pažitka
  • 4 stroužky česneku

Postup

Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme. Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.

Mořský vlk

Očištěné ryby zbavené vnitřností, šupin a žaber osolíme, trochu opepříme, potřeme olivovým olejem z obou stran, do vnitřku ryby vložíme snítku tymiánu a grilujeme nejprve na přímém žáru asi 4 minuty z každé strany a následně asi 15 minut v klidové zóně grilu za přidání namočených odštěpků z tvrdého dřeva.

Na grill přidáme i půlky uvařených brambor a ogrilujeme.

Salát z barevných rajčat

Barevná rajčata nakrájíme na čtvrtinky, přendáme do misky, přidáme červenou cibuli nakrájenou na nudličky, pokrájenou čerstvou bazalku, olivový olej, balsamico, dle chuti můžeme přidat trochu cukru, sůl a pepř.

Zálivka

Najemno nakrájené kapary, citronové segmenty, citronovou šťávu, čerstvé nasekané bylinky (petržel a pažitka), najemno nasekaný česnek a olivový olej promícháme. Segmenty přitom můžeme rozmělnit na menší kousky a dle potřeby opatrně přidat sůl a pepř.

Podávání

Po vyndání z grilu přelijeme každou rybu marinádou, brambory osolíme a podáváme spolu s rybou a salátem z barevných rajčat.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.