Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Grilovaný tuňák s chřestem

Jak připravit chutný steak z tuňáka vám v následujícím videu ukáže šéfkuchař Roman Paulus. V receptu se dozvíte, jak propéct rybu na medium rare a jaká příloha bude vhodná i zdravá zároveň. Připravíme si jemný rajčatový dresink, lahodný grilovaný zelený chřest, neodolatelný zkaramelizovaný citron a křupavou rozpečenou bagetu. Podívejte se na náš videorecept Kulinářské akademie Lidlu a vše se dozvíte. Zejména během grilovací sezóny nezapomínejte na ryby a pohostěte svou rodinu rychlou a snadnou letní večeří.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

CHŘEST

  • 400 g zeleného chřestu
  • 2 × lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Zálivka

  • 200 g rajčat
  • 50 g červené cibule
  • 1 × citron (kůra i šťáva)
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 × lžíce kapar
  • 6 × lístků bazalky

Grilovaný tuňák

  • 1 × citron
  • třtinový cukr
  • 600 g tuňáka
  • bageta

POSTUP

Chřest

Syrový zelený chřest očistíme a necháme na grilu grilovat z obou stran dohromady asi 5 minut. Hotový chřest zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme stranou.

Zálivka

Do misky vložíme nakrájená oloupaná rajčata, najemno nasekanou červenou cibuli, citronovou kůru, olivový olej, nasekané kapari, citronovou šťávu, nasekanou bazalku, pepř, sůl a promícháme.

Grilovaný tuňák

Rozpůlíme celý citron, otiskneme ho rozkrojenou částí ve třtinovém cukru a dáme na rozpálenou část grilu. Opékáme do zkaramelizování, neustále však hlídáme, aby se nespálil.

Tuňáka osolíme, opepříme a lehce zakápneme olejem. Grilujeme z obou stran na přímém žáru, tak aby byl steak propečený ideálně medium rare, asi 2 minuty z každé strany. Hotovou rybu dáme na talíř, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.

Nakonec opečeme i plátky bagety.

Servírování

Podáváme grilovaný chřest, vedle rozložíme nakrájeného tuňáka, doplníme zkaramelizovaným citronem, opečenou bagetou a zálivkou servírovanou na chřestu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU