Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Houbový krém

Houbová polévka je stálicí české kuchyně. Receptů na houbovou polévku najdete nesčetně, Roman Paulus Vám v následujícím videu ukáže svůj oblíbený recept na houbový krém. Jeho tajemstvím a rovněž i základem je silný vývar z hub a kořenové zeleniny. Další příprava je pak velice snadná a zabere Vám už jen chvilku.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houbový krém

  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 50 g sušených hříbků (lišky, křemenáče)
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 × velká cibule
  • 5 kuliček celého pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 5 × bobkových listů
  • svazek rozmarýnu
  • 75 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 200 g čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 50 ml čerstvého mléka na vyšlehání
  • 2 × stroužky česneku
  • čerstvé houby (hříbky, lišky, křemenáče) na orestování
  • listová petržel
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Do silného kuřecího vývaru přidáme sušené houby, kořenovou zeleninu, cibuli, divoké koření a svazek rozmarýnu. Necháme vařit alespoň 2 hodiny, aby byl vývar z hub co nejsilnější.

V hrnci necháme rozpustit 60 g másla, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku a necháme trochu vychladnout. Přilijeme trochu přecezeného vývaru z hub, dobře rozmícháme, přilijeme zbylý vývar, 15 – 20 minut provaříme a poté přilijeme smetanu. Před podáváním přilijeme trochu studeného mléka a rozmixujeme.

V pánvi rozpustíme lžičku másla, přidáme nadrobno nakrájený česnek a na menší kousky nakrájené hříbky, lišky, křemenáče, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel.

Do hlubšího talíře naservírujeme připravené ragú z hub, poté nalijeme polévku. Můžete podávat s opečeným chlebem nebo bagetou opečenou na bylinkovém másle.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU