Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Hovězí burger

Kvalitní a správně připravené maso, vhodné přílohy a domácí bulky – tak vypadá domácí burger. Co si pod tím máte představit? V následujícím videu s Romanem Paulusem najdete několik tipů, které zaručí, že výsledek bude opravdu dokonalý. Maso musí mít dostatečné množství tuku (asi 20 %), nepotřebujete mnoho koření – stačí jen sůl a pepř, aby vynikla chuť masa. Když se k tomu přidá kvalitní sýr, slaninu, zeleninu a navíc domácí housku, vytvoříte pokrm, který se stanem hitem všech setkání s přáteli u grilu. Podívejte se na video, kde se dozvíte víc.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hovězí burger

  • 800 g mletého hovězího masa (ideálně 20 % loje)
  • sůl
  • pepř
  • 12 × plátků křupavé slaniny
  • 8 × plátků sýra cheddar
  • 4 × domácí bulky na burger
  • chilli
  • majonéza
  • 1 × ledový salát
  • plátky rajčat
  • 1 × červená cibule
  • naložená okurka

POSTUP

Maso vytvarujeme pomocí kroužku, zmáčkneme těžítkem, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté grilovací pánvi z obou stran. Před dokončením položíme na maso plátky opečené slaniny a sýru cheddar.

Housku na burger rozkrojíme a opečeme v téže pánvi jako maso.

Vnitřní části housky potřeme chilli majonézou. Na spodní část housky položíme list ledového salátu, plátky rajčat, maso se slaninou a cheddarem, kroužky červené cibule a plátky kyselé okurky a přiklopíme vrchní částí housky.

Servírování

Podáváme s chilli majonézou a hranolky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU