
- Vykosťování kuřete
- Vykosťování krůtích stehen
- Vykosťování kuřecího stehna
- Vykosťování kachny
- Vykosťování králičího stehna
- Vykosťování králičího hřbetu
- Porcování králíka
- Jak svázat maso
- Hovězí carpaccio
- Hovězí tatarák
- Telecí tatarák
- Špikování masa
- Jehněčí kebab
- Salát z grilovaného hovězího roštěnce
- Tortilla plněná grilovaným kuřecím masem
- Plněná kuřecí prsa s parmskou šunkou
- Kuřecí fáš s bylinkami
- Vietnamské vepřové barbecue Bún Chá
Tatarák ze syrového masa vzbuzuje spoustu kontroverzí, má jak spoustu fanoušků, tak zástupy odpůrců. Neměli byste ho však zatracovat bez ochutnání a jsme si jistí, že ochutnáte-li recept Romana Pauluse, zařadíte se do skupiny milovníků této pochoutky. Náš šéfkuchař jej podává s úžasnými dobrotami - křepelčími vajíčky, zeleninou ve sladko-kyselé marinádě a lanýžovou majonézou. Jako z nejlepší restaurace. Určitě ochutnejte!
Recept na hovězí tatarák:
Suroviny:
- 400 g hovězí svíčkové
- 30 g pažitky
- 30 g šalotky
- 20 g kapar
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- tabasco
- extra panenský olivový olej
- mořská sůl v mlýnku
- černý pepř z mlýnku
Na servírování:
- křepelčí vajíčka
- čerstvá bageta
- lanýžová majonéza
- zelenina ve sladko-kyselé marinádě
- drobné lístky na ozdobu
Postup:
Hovězí svíčkovou nakrájíme najemno a smícháme s nasekanou pažitkou, nadrobno nakrájenou šalotkou, nasekanými kapary, hrubozrnnou hořčicí a pár kapkami tabasca. Osolíme, opepříme a přilijeme trochu olivového oleje.
Tatarák servírujeme pomocí kuchyňského kroužku, ozdobíme zeleninou ve sladko-kyselé marinádě, lanýžovou majonézou, vařenými křepelčími vajíčky, opečenou bagetkou a drobnými lístky.
Komentáře (0)
zobrazit vše