Roman Paulus
Doba přípravy6 hod.

Hovězí vývar

Jak dlouho vařit vývar? Jak připravit opravdu silný hovězí vývar? Co všechno do poctivého vývaru patří? Návodů na vývar je plno a šéfkuchař Roman Paulus vám teď v nich udělá pořádek. Podívejte se na recept na dlouho tažený hovězí vývar, který má krásně zlatavou barvu. Nakrájejte zeleninu a maso, opečte je a pak je jen nechte s kořením dlouho probublávat. Odměnou vám bude opravdu silný vývar a krásně měkké hovězí maso. Jakmile zvládnete tento základní recept, otevřou se vám dveře ke spoustě dalších specialit.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na hovězí vývar

  • 700 g hovězího zadního masa
  • 1 × balení polévkové směsi s morkovou kostí Řezníkova čerstvá porce
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej
  • 2 × středně velké cibule
  • 80 g celeru
  • 1 × petržel
  • 1 × mrkev
  • 50 g pórku
  • 3 l vody
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 × bobkové listy
  • 10 kuličky černého pepře
  • čerstvá listová petržel
  • kovové sítko

POSTUP

Maso osolíme, opepříme a spolu s kostmi opečeme na barvu v pánvi s rozpáleným rostlinným olejem ze všech stran.

Na té samé pánvi opečeme do zlatova cibuli, mrkev, celer, petržel a pórek nakrájené na velké kusy. Cibuli neloupeme. Překrojíme horizontálně napůl a na nakrojené straně opečeme do zlatova až lehce do spálena.

Opečené maso, kosti, zeleninu, koření (nové koření, bobkový list a kuličky pepře) a listovou petržel vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, následně stáhneme a pomalu táhneme lehce okolo bodu varu asi 6 hodin.

Nakonec scedíme před kovové sítko a získáme tak silný vývar i šťavnaté maso, které si můžeme dát jen tak s chlebem, nakrájet ho do vývaru nebo použít při přípravě libovolné omáčky.

Co s vývarem dál?

Připravte si domácí nudle nebo krupicové noky, nasekejte pažitku, osolte a máte výbornou polévku k obědu.

Vývar použijte i jako základ omáček. Ať už děláte svíčkovou, roštěnou na víně nebo jednoduché boloňské špagety, kvalitní domácí vývar jim dodá tu správnou chuť.

Momentálně máte navařeno? Vývar si rozdělte do menších porcí a zamrazte. Budete ho tak mít ihned po ruce i pro budoucí vaření.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU