Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Hráškový krém

Jste milovníky krémových polévek a hledáte novou inspiraci? Vyzkoušejte výjimečný recept Romana Pauluse na rychlou hustou polévku, kterou si oblíbí celá vaše rodina. Krémová hrášková polévka je velmi chutná, snadná na přípravu a přitom nevšední, díky křupavému salátu a osmažené pančetě. Určitě si ji připravte a sami uvidíte, že tato neobvyklá verze krémové polévky ze zeleného hrášku se stane vaší nejoblíbenější.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 70 g máslo
  • 50 g pórek (světlá část)
  • 1 × lžička krupicový cukr
  • 400 g čerstvý hrášek
  • sušený tymián
  • 500 ml kuřecí vývar
  • sůl
  • pepř
  • 1 × šalotka
  • 1 × šalotka
  • 200 g ledový salát
  • 100 ml čerstvá smetana (33 % tuku)
  • 4 × plátek smažené pančety
  • kovové sítko
  • mixér
  • kulaté vykrajovátko

POSTUP

V přiměřeně velkém hrnci si rozpustíme 40 g másla, na kterém orestujeme 20 g nahrubo nakrájené šalotky, nasekaný pórek a posypeme cukrem. Po orestování přidáme 300 g hrášku, špetku tymiánu, podlijeme lehkým kuřecím vývarem, osolíme, opepříme a vaříme pouze krátce 5-8 minut, aby hrášek neztratil barvu. V průběhu vaření přidáme smetanu. Rozmixujeme kuchyňským mixérem a procedíme přes jemné sítko. Přivedeme k varu a dle potřeby naředíme vývarem či dochutíme solí a pepřem.

V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme najemno nakrájenou zbylou šalotku, posypeme špetkou tymiánu, přidáme 100 g hrášku a zarestujeme. Ke konci osolíme, opepříme a přidáme ledový salát nakrájený na kostičky.

Do hlubokého talíře dáme kulaté a vysoké vykrajovátko, do kterého navrstvíme orestovaný hrášek se salátem, vedle vykrajovátka nalijeme polévku, opatrně ho vytáhneme (tak, aby náplň zůstala uprostřed talíře) a doprostřed ozdobíme dokřupava orestovanou Pančetou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU