Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Hříbková omáčka

Houbovou omáčku můžete připravit ze směsi hub, ale pokud je úroda hub bohatá a máte při sběru štěstí, vyzkoušejte tentokrát skvělou houbovou omáčku z pravých hříbků. Aby byla omáčka chutná a výrazná, je nutné hříbky pořádně orestovat. Tato lahodná omáčka se hodí k hovězímu masu či zvěřině, pochutnáte si také, budete-li ji podávat jako samostatný chod například s noky.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hříbková omáčka

  • sůl
  • pepř
  • 200 g hříbků
  • rostlinný olej
  • 1 × lžička másla
  • 50 g šalotky
  • 2 × stroužky česneku
  • snítka rozmarýnu
  • 50 ml koňaku
  • 100 ml omáčky demi glace
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • listová petržel

POSTUP

Hříbky nakrájíme na větší kousky a opečeme v rozehřáté pánvi s rostlinným olejem. Přidáme máslo, nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, snítku rozmarýnu a necháme zpěnit. Osolíme, opepříme a zastříkneme koňakem. Jakmile se alkohol odpaří, podlijeme omáčkou demi-glace a po chvíli přilijeme i smetanu. Svaříme na potřebnou konzistenci a přidáme nasekanou listovou petržel.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU