
Ostrou chuť křenu můžete zjemnit přidáním jablka. Toto chuťové spojení patří ke kulinářským základům a znaly ho již naše babičky. Jednoduché recepty jsou totiž nadčasové a jablečný křen kvůli své specifické chuti stěží nahradíte něčím jiným, zvlášť ve chvíli, kdy je k obědu pečené vepřové. Je rovněž nedílnou součástí zabíjaček, kdy se podává k ovaru. A jak jablečný křen připravit? Roman Paulus má dva způsoby, které vám ukáže v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.
Recept na jablečný křen na 2 způsoby
Suroviny
- jablka
- 1 citron (šťáva)
- čerstvý křen
Postup
Jablečný křen z pečených jablek
Jablka upečeme doměkka, oloupeme, odstraníme jadřinec a rozmixujeme v jemné pyré. Přidáme čerstvě strouhaný křen (použijte struhadlo s jemnými otvory) a smícháme.
Jablečný křen z čerstvých jablek
Syrová jablka oloupeme a nastrouháme, přidáme čerstvě nastrouhaný křen (použijte struhadlo s jemnými otvory), zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
Komentáře (0)
zobrazit vše