
podívejte se na video
Artyčok je poupě bodláku, který roste především ve Středomoří. Před tepelným zpracováním je třeba artyčok správně oloupat. Ačkoli se nejedná o snadný úkol, díky radám Romana Pauluse to hravě zvládnete. Artyčok je skvělá příloha k rybám, masům nebo salátům, můžete je také marinovat nebo plnit.
Komentáře (1)
Keri
přidáno před 37 dny
Ulomím stonek, připravím vodu s vymačkaným citrónem, do vařící vody vhodím artyčok (někdy ho podélně rozpůlím), předtím očistím - otrhám špatné lístky, okrájím příp. i vršek. Nesolím, každý si může osolit sám. Když je artyčok uvařený, vyndám vidličkou z vody, aby odkapala, Vycucám i okolní lístky. Nevařím pouze srdíčko. Lístků je škoda. Artyčok je sytý. Olivový olej připravím do misky či misek a každý si namáčí, jak chce. Nepřidávám ani česnek, ani jiné ingredience.
odpověď
zobrazit vše