Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Kdo z nás by neměl rád hovězí vývar podávaný s tradičními játrovými knedlíčky. Játrové knedlíčky se dají připravovat různými způsoby. Vyzkoušejte tentokrát tradiční rakouský recept, ve kterém se knedlíčky nejprve osmahnou, díky čemuž zůstanou nadýchané, a až poté uvaří. Podívejte se na naše video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, jak na to.

 

Recept na játrové knedlíčky

Suroviny:

100 g kuřecích, telecích nebo vepřových jater

2 vejce „M“

30 g bílého pečiva

česnek

sůl, pepř, majoránka, petrželka

strouhanka

rostlinný olej na smažení

vývar na vaření knedlíčků

 

Postup:

Housku nakrájíme na kostičky. Přidáme vejce, majoránku, čerstvě nasekanou petrželku, česnek, osolíme a opepříme. Přidáme namletá nebo naškrábaná játra. Směs necháme odpočinout asi 10-15 minut v lednici. Za pomoci lžičky a namočené ruky vytvarujeme knedlíčky, které smažíme asi 1 minutu. Následně knedlíčky dovaříme asi 5 minut ve vývaru. Podáváme se silným vývarem, zeleninou a trochou nakrájené pažitky.

Komentáře (2)

  • Josef Žeravický Sedláček

    Josef Žeravický Sedláček
    přidáno před 45 dny
    Přeju pěkný den. Mám trochu jinak upravený a vychytaný recept se kterým se sváma podělím. Játra zásadně škrabu nožem, který má vroubky, neb při mletí tam zůstanou ty takzavané cundry (kanálky) a při konzumaci mi vadí. Játra vepřová na nebo hovězí zásadně kupuju stím, že chci tu špičku jater, nikoliv tu s těma kanálkama, neb jsou hořká a divedou polévku pokazit. Nedávám housku ani strouhanku, ale namixuju čerstvé rohlíky na drobno. Ty nejsou tvdkavé jako stará a nebo kupovaná strouhanka a nesají tolik sádla či vody a dibře se spojují s játrama. Česnek škrabu na keramickém struhadle , tím je v celém ,,testíčku,, rovnoměrně spojen a není v shluku . Osmažení kuliček je velice dobré a mohu potvrdit. Kuličky se tak nerozvařují. Játrové kuličky vařím zrovna v polévkovém vývaru oproti některým, kteří je vaří zvlášť a tím přichází o jejich neopakovatelnou chuť. ,,toš tak,,

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 44 dny
    Dobrý den, Josefe, děkujeme za skvělé tipy. I Vaše knedlíčky musí být opravdu výborné. :-)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.