
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Slavnostní večeře v podání legendárního kance se šípkovou omáčkou. Jak divočinu s šípky uvařit ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí jak zpracovat kance, jak uvařit omáčku ze šípků i jaká příloha divočáka fantasticky doplní. Využijte darů přírody - šípkových plodů a uvařte si oblíbený recept, jako od myslivce.
Recept na kance se šípkovou omáčkou
Potřebujeme: kovové sítko
Suroviny:
- 800 g kančí krkovice
- pepř
- sůl
- přepuštěné máslo na opečení
- 2 mrkve
- ½ celeru
- 2 cibule
- 4 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- 10 kuliček jalovce
- snítku čerstvého tymiánu
- 250 g šípkového pyré
- 250 ml červeného vína
- asi 0,5 l vývaru demi-glace
- 1 brokolice
- 100 g slaniny
- 2 lžíce másla
- 100 g mandlí
- mandlové krokety jako přílohu
Postup:
Maso nakrájíme na kostky velké asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a zprudka opečeme dozlatova v hluboké pánvi s rozehřátým přepuštěným máslem.
Tip: Jak si připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Divočinu vyjmeme z pánve a na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, o něco později přidáme i cibuli a za stálého míchání necháme zezlátnout. K orestované zelenině přidáme připravené mas, bobkový list, nové koření, černý pepř, jalovec, nadrobno nasekaný tymián a šípkové pyré.
Tip: Jak si připravit domácí šípkovou zavařeninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Základ zalijeme červeným vínem, které necháme svařit asi na polovinu. Poté zalijeme tmavým vývarem demi-glace. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni do měkka, asi 90 minut.
Tip: Jak si připravit domácí vývar demi-glace se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Měkké maso ze základu vyjmeme na talíř a omáčku scedíme přes kovové sítko. Zeleninu skrze sítko lehce vylisujeme, avšak nepasírujeme. Scezenou omáčku znovu přivedeme do varu, vmícháme máslo a vrátíme do ní hotového divočáka.
Slaninu nakrájíme na malé nudličky a v rozpálené pánvi ji orestujeme dokřupava. Přibližně v půlce restování přidáme oloupané mandle.
Servírování:
Podáváme v hlubokém talíři s bramborovo-mandlovými kroketami a blanšírovanou (v osolené vodě krátce povařenou) brokolicí ochucenou trochou másla a posypané restovanou slaninou s mandlemi.
Tip: Jak si připravit domácí krokety se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Komentáře (2)
Host
přidáno před 172 dny
TVL !!! Koukám na ten talíř - tak voni ho fakt "rohli" !!! Tak to už nám ten KANEC Roman nikdy nic neuvaří... R.I.P. - Romane... Nezapomeneme... byl jsi nám bratrem, druhem, kamarádem, vůdcem smečky... Tak já se vám přiznám - ty jeho vypracovaný hýždě !!! Občas, když se nikdo nedíval... musel jsem si ho - KANCE- po nich poplácat...
odpověď
Host
přidáno před 172 dny
Kance radši né, to spíše sele nebo lončáka. Kanec by mohl smrdět,
odpověď
zobrazit vše