Roman Paulus

Karlovarský knedlík s jáhlami

Houskové nebo bramborové knedlíky patří ke klasice české kuchyně, ale můžete je najít v jídelníčku i na Slovensku, v Rakousku nebo Německu. Knedlíky se skvěle hodí k pečenému masu se zelím nebo omáčkou a ke guláši. V následujícím díle Kulinářské akademie vám Roman Paulus prozradí recept na trochu jinou verzi karlovarského knedlíku. Čím se liší od klasického provedení? Kromě pečiva, vajec a mléka tvoří základ rovněž uvařené jáhly. Můžete do něj přidat i své oblíbené bylinky, uzeninu nebo jiné suroviny. Pokud jste zvědaví, jak se tento knedlík připravuje, podívejte se na naše video. Je to snadné, rychlé a určitě to hravě zvládnete.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Karlovarský knedlík s jáhlami

  • 400 g staršího bílého pečiva (housky)
  • listová petržel
  • 100 g vařených jáhel
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 150 g másla
  • 4 × vejce „M“
  • sůl
  • potravinová fólie
  • kuchyňský robot
  • alobal
  • hrnec nebo parní trouba

POSTUP

Pečivo nakrájené na kostičky přelijeme vlažným mlékem, osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo, přidáme vařené jáhly, žloutky, nastrouhaný muškátový oříšek a nasekanou listovou petržel a promícháme. Opatrně vmícháme sníh z bílků.

Těsto naneseme na potravinovou fólii, zabalíme, po stranách utáhneme, případné vzduchové bubliny propíchneme špičkou nože a ještě zabalíme do alobalu. Vložíme do vroucí vody a vaříme podle velikosti asi 25 minut, v polovině vaření knedlíky otočíme, aby se provařily. Knedlíky lze vařit i v parní troubě. Uvařené knedlíky necháme trochu vychladnout a nakrájíme na plátky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU