
- Krémové polévky
- Druhy polévek
- Štědrovečerní rybí polévka
- Játrové knedlíčky
- Krupicové noky
- Minestrone
- Ledová okurková polévka
- Celerový krém
- Bramboračka
- Houbový krém
- Gazpacho
- Polévka s rybami a mořskými plody
- Bramborovo-pórkový krém
- Topinamburový krém
- Kaštanový krém
- Tomatová polévka
- Tomatová polévka s chlebem
- Polévka ze sladkých brambor a zázvoru
- Kulajda
- Dýňová polévka s kokosovým mlékem
- Pho Bo - vietnamská hovězí polévka s nudlemi
- Polévka z medvědího česneku
- Kopřivová polévka s bylinkovými krutonky
- Chřestová polévka
- Studená ředkvičková polévka
- Brokolicová polévka s kešu pastou
- Tradiční játrové knedlíčky
- Kyselo
- Česnečka
Kaštany se používají v kuchyních celého světa, nejčastěji však v severní Itálii a Maďarsku, kde si můžete pochutnat na skvělých dezertech. Roman Paulus Vám ve svém videu ukáže, že kaštany chutnají báječně nejen ve sladké, ale i slané kuchyni. Ochutnejte lahodnou krémovou polévku podávanou netradičně s marinovaným zázvorem a uzenými kachními prsy. Zaručujeme vám, že vás její chuť překvapí a stane se stálicí vašich svátečních menu.
Recept na přípravu kaštanového krému
Suroviny:
- 50 g másla + 1 lžíce
- 1 malá cibule
- 50 g celeru
- 50 g řapíkatého celeru
- čerstvý rozmarýn
- 20 g čerstvého zázvoru
- 200 g předvařených kaštanů
- sůl
- pepř
- 20 ml bílého portského vína
- 20 ml brandy
- 1 l kuřecího vývaru
- 50 ml čerstvé smetany (33 % tuku)
- 50 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
- marinovaný zázvor na servírování
- uzená kachní prsa na servírování
Postup:
V hrnci rozehřejeme 50 g másla, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno (trochu si odložte stranou na servírování), celer nakrájený na kostičky, řapíkatý celer nakrájený na menší kousky a čerstvý rozmarýn a zarestujeme. Přidáme zázvor nakrájený na plátky a předvařené kaštany (pár si odložte stranou na servírování), ještě jednou lehce orestujeme, osolíme a opepříme. Podlijeme portským vínem a brandy, necháme vyvařit alkohol, podlijeme vývarem a vaříme asi 30 minut.
Přilijeme smetanu, rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Před podáváním přilijeme trochu studeného mléka a tyčovým mixérem našleháme.
V rozehřáté pánvi se lžící másla orestujeme zbylou cibuli nakrájenou nadrobno a kaštany, které rozdělte rukama na menší kousky, a opepříme.
Do hlubokého talíře dáme orestované kaštany, na nudličky nakrájený marinovaný zázvor a uzená kachní prsa a zalijeme polévkou.
Komentáře (0)
zobrazit vše