Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jsou jemné a nadýchané, dokonale sladěné s karamelizovanými meruňkami na víně a tvarohem, ale hlavně – jsou domácí a připravené podle ověřeného receptu našeho šéfkuchaře Romana Pauluse. Objevte nový a elegantní způsob servírování koblížků, které se z všeobecně známé sladkosti změní na luxusní dezert z nejlepší restaurace. Určitě ho vyzkoušejte a překvapte své blízké třeba výtečnou víkendovou snídaní!

Koblihy s meruňkami na víně

Potřebujeme: sítko, teploměr, špejle, papírové utěrky, cukrářský sáček, kuchyňský robot

Suroviny:

Koblihy

  • 500 g hladké mouky
  • 40 g droždí
  • 1 citron (kůra)
  • 5 g soli
  • ½ vanilového cukru
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 200 ml vlažného mléka
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 lžíce tuzemáku
  • 5 vajec „M“ (žloutky)
  • řepkový olej

Meruňky

  • 100 g krupicového cukru
  • 500 g meruněk
  • 1 celá tyčinka skořice
  • 100 ml bílého vína
  • 50 ml tuzemáku

Tvaroh

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 lžíce cukru krupice
  • ½ citronu (kůra)

Podávání

  • čerstvé meruňky
  • moučkový cukr
  • čerstvá máta

Postup:

Koblihy

Mouku, rozdrobené droždí, citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, teplé mléko, cukr, tuzemák a žloutky smícháme dohromady a vypracujeme v těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do zdvojnásobení. Poté těsto naporcujeme na 40-100 g velké kusy a vytvarujeme bochánky, které necháme znovu nakynout do zdvojnásobení. Smažíme v rozehřátém rostlinném oleji při teplotě asi 140 °C  5-6 minut dozlatova, kontrolujeme špejlí a hotové necháme okapat na papírové utěrce.

Tvaroh

Tvaroh, cukr a citronovou kůru smícháme dohromady v jednolitou hmotu.

Meruňky

Cukr nasypeme do rozpálené pánve a necháme zkaramelizovat. Přidáme vypeckované a na čtvrtky nakrájené meruňky, skořici a podlijeme vínem. Stáhneme na nižší plamen a přidáme tuzemák. Rozvaříme, svaříme na potřebnou hustotu a podáváme teplé.

Servírování:

Koblihy necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na šestinky a podáváme s meruňkami a ochuceným tvarohem. Ozdobíme moučkovým cukrem, čerstvými meruňkami a lístky máty.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.