
podívejte se na video
- Příprava jíšky
- Bešamel
- Omáčka aioli
- Koktejlová omáčka
- Krémová omáčka ze zeleného pepře
- Lanýžová majonéza
- Hořčicová majonéza
- Domácí majonéza
- Chilli majonéza
- Tomatová omáčka z čerstvých rajčat
- Sladkokyselá chilli omáčka
- Nuoc Cham - vietnamská omáčka k namáčení závitků a Bún Chá
- Rychlá rajčatová omáčka
- Zimní ovocná omáčka
Jakmile se naučíte připravit domácí majonézu, už nebude chtít jinou. Nemusíte však zůstat jen u klasické verze, do majonézy můžete přidat spoustu ingrediencí, např. čerstvé bylinky, pečený česnek nebo lanýžový olej jako Roman Paulus. Taková omáčka se hodí k rybám nebo i hovězímu tataráku.
Recept na lanýžovou majonézu
Suroviny:
- 4 pasterizované žloutky
- 1 citron (šťáva)
- sůl
- pepř
- 50 ml lanýžového oleje
- 450 ml slunečnicového oleje
Postup:
Pasterizované žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme a za stálého šlehání přiléváme postupně lanýžový olej, poté olej slunečnicový.
Komentáře (0)
zobrazit vše